image

21 Mart Dünya Down Sendromu Günü dolayısıyla Batman Sağlık ve Çevrecilik Derneği (Sağ-Çev) Başkanı Ömer Faruk Dursun bir mesaj yayınladı. Mesajında her birey gibi Down sendromlu bireylerin de sağlıklı bir çevrede yaşama hakkına sahip olduğunu vurgulayan Dursun, Down sendromunun toplum için önemini de anlattı.

Down sendromunun toplum için önemini şu şekilde ifade etti: "Down sendromu, toplumun her kesiminden bireylerin bir arada, eşit ve değerli olduğu bir dünyanın inşası için bize önemli dersler sunuyor. Bu özel gün, farklılıklarımızın bizi zenginleştirdiğinin, her bireyin kendi benzersiz katkılarıyla topluma değer katabileceğinin altını çizen bir fırsattır."

Down sendromlu bireylerin de sağlıklı bir çevrede yaşama hakkına sahip olduğunu vurgulayan Dursun, "Çevreyi koruma ve iyileştirme çabalarımız, onların da dahil olduğu toplumun her ferdinin yaşam kalitesini yükseltmeye yöneliktir. Sağlık ve Çevrecilik Derneği olarak, sürdürülebilir bir dünya yaratma hedefimizde, Down sendromlu bireylerin de aktif katılımını ve temsilini önemsiyoruz." diye konuştu.

Mesajın devamında Dursun şunları söyledi:

"Bu özel günde, Down sendromlu bireylere ve onların ailelerine yönelik desteklerimizi ve sevgimizi yenileyerek, daha kapsayıcı, sağlıklı ve yeşil bir gelecek için birlikte çalışma taahhüdümüzü ifade ediyoruz. Toplumsal farkındalık ve anlayışın artması, hepimizin bir arada daha güzel bir dünya inşa edebileceğimizin en büyük kanıtıdır.

21 Mart Dünya Down Sendromu Günü vesilesiyle, her bireyin özgün değerini kutluyor ve Down sendromlu bireylerin yaşamına pozitif katkıda bulunacak her türlü girişimi destekliyoruz. Unutmayalım ki, çeşitlilik içinde birlik, toplumumuzu güçlendirir ve zenginleştirir."

Down sendromlu bireylere ve ailelerine yönelik farkındalığı artırmak ve onları topluma dahil etmek için önemli bir adım olduğunu belirten Dursun bu günün toplumda daha fazla kapsayıcılık ve hoşgörüye yol açması dileğinde bulundu. MURAT ORHAN

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *