image



Peygamber Sevdalıları Vakfı, Diyarbakır’da "Cihad Önderi Hazreti Muhammed" temasıyla Mevlid-i Nebi" etkinliği düzenledi. Diyarbakır Nevruz Parkı'nda düzenlenen etkinliğe Diyarbakır ve çevre illerden yüzbinlerce kişi katılırken, Batman’dan da kadın, erkek, çocuk binlerce Peygamber Sevdalısı etkinlikte hazır bulundu.

Etkinliğe, Dünya Alimler Birliği Başkanı Prof. Dr. Ali Muhyiddin El-Karadaği, Filistin Alimler Birliği Başkanı Dr.Nevvaf Tekruri, Âlimler ve Medreseler Birliği (İTTİHADUL ULEMA) Başkanı Molla Enver Kılıçarslan, HÜDA PAR Genel Başkanı Vekili İshak Sağlam, alimler, kanaat önderleri ve STK temsilcileri katıldı.

Etkinlik Doç. Dr. Rıfat Ablay'ın Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı, Mevlid-i Şerif'in okunmasıyla devam etti. Etkinliğin selamlama konuşmasını Filistin Alimler Birliği Başkanı Dr.Nevvaf Tekruri gerçekleştirdi.

GAZZE'Yİ, AKSA TUFANI'NI, MÜCAHİTLERİ DESTEKLEMEYE DEVAM EDİN

Dr. Tekruri, konuşmasında, " Kardeşlerim, sizlere şu müjdeyi veriyorum. Gazze'deki mücahit kardeşlerimizin yenmesini beklemiyoruz. Bilakis onlar yendiler. Bu size bir müjdedir kardeşlerim. Ey kardeşlerim, onlar bu savaşlarında kazandı. Sizlerden de isteğimiz şudur; bu gösterilerinize, meydanlardaki gösterilerinize devam edin, hiçbir zaman durmayın. Gazze'yi, Aksa Tufanı'nı, mücahitleri desteklemeye devam edin" dedi. 

ASKERİ VE SİYASİ OLARAK GÜÇLENMELİYİZ

Programda, Peygamber Sevdalıları Vakfı Mevlid-i Nebi Düzenleme Kurulu Üyesi Menaf Adıyaman, vakfın bu yılkı mesajını paylaştı. Gazze ve Filistin merkezli mesajda, "kutsallarımıza ve değerlerimize yönelik insafsız saldırılara en güzel cevabın askeri ve siyasi gücün tesis edilmesi" olduğuna dikkat çekildi.

YEGÂNE KURTULUŞ YOLU; YENİDEN CİHAD RUHUNUN İNŞASIDIR

Mesajda, “Mazlum coğrafyaları kana bulayan zalim ve müstekbirlere karşı yegâne kurtuluş yolu; yeniden cihad ruhunun inşasıdır. Gazze meselesi başta olmak üzere kanayan tüm yaralarımıza ilaç; Müslüman halkların uyanışıdır. Dünyanın her yanında Siyonist işgalcileri ve onları destekleyenlere karşı mücadele etmenin gerekliliğini, Gazze, Kudüs ve Mescidi Aksa'nın esaretten ve işgalden kurtulması için mücadeleye destek veren alimlerin fetvalarını, bu mücadeleye fiili destek veren Müslümanları, yapılan tüm protesto ve etkinlikleri güçlü bir şekilde destekliyoruz. Mescid–i Aksâ ve Kudüs Davası" Müslümanlar için vazgeçilmez bir kutsaldır. "Gazze Cihadı, Kudüs ve Mescidi Aksa Mücadelesi" bu kutsalın bizzat kendisidir. Siyonist işgal rejiminin saldırılarının altında yatan gerekçe de budur. Kutsallarımıza ve değerlerimize yönelik insafsız saldırılara en güzel cevap; askeri ve siyasi gücün tesisidir.” İfadeleri kullanıldı.

ZULME UĞRAYAN KARDEŞLERİMİZE YÖNELİK SORUMLULUKLARIMIZ MEVCUTTUR

Mesajın devamında, “Müslüman olmayan ülke liderleri, siyonist işgalcileri destekleme hususunda yekvücut bir duruş sergilediler. Bu tablo, "Küfür tek millettir" hakikatini bir kez daha ortaya koymuştur. Ancak emsali görülmemiş bir zulme uğrayan Gazze, sözde Müslüman ülke yöneticileri tarafından kendi haline terk edilmiştir. Bu, kabul edilemez bir acziyettir. İslam ümmeti olarak zulme uğrayan kardeşlerimize yönelik sorumluluklarımız mevcuttur. İmkân ve fırsatı olanların cihada katılması, maddi yardım ve destekte bulunulması, dua edilmesi, emperyalist devletlere karşı boykot uygulanması, dayanışma ve yardımlaşmaya yönelik etkinlikler tertiplenmesi, zalimlerin tel'in ve protesto edilmesi, toplumun bilinçlendirilmesi, bunlardan bazılarıdır. Dağınık ve zayıf halden kurtulmanın yolu; Müslümanlar arasında, etkili bir kardeşliğin ve merhametin inşasıdır.” Denildi.

Etkinliğe yurt dışında gelen Dünya Alimler Birliği Başkanı Prof. Dr. Ali Muhyiddin El-Karadaği de bir konuşma yaptı. Peygamber Sevdalıları Vakfı Onursal Başkanı Mehmet Göktaş Hoca'nın konuşmasıyla devam eden etkinlik, yapılan dua ile son buldu.  MUHARREM KAYIK

 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *