image

Batman'ın Kozluk ilçesi yakınlarındaki Pınarhisar köyünde meydana gelen üzücü olayda, Halil Kasal isimli 35 yaşındaki vatandaş, köy yakınındaki çaya düzenek kurarak suya elektrik vermek suretiyle balık avlamaya çalıştı. Düzeneği toplarken akıma kapılan Kasal, hayatını kaybetti.

Olay, Pınarhisar Köyü yakınlarındaki çayda gerçekleşti. Halil Kasal, balık yakalamak için suya elektrik verdiği esnada düzeneği toplarken akıma kapıldı. Çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi. Ağır yaralanan Kasal, Kozluk Devlet Hastanesi'nde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Cenazesi, akşam saatlerinde köydeki Şeyh Halil mezarlığında defnedildi.

Uzmanlar, bu olayın elektrikle balık avlamanın ne kadar tehlikeli olabileceğini bir kez daha gözler önüne serdiğini belirterek bu yöntemin hem balıklar için zararlı hem de kullanan kişi için ölümcül sonuçlara yol açabildiğini belirttiler.

Yetkililer, vatandaşları elektrikle balık avlamaktan kaçınmaları konusunda uyardı. Elektrikle balık avlamanın yasak olduğunu ve bu yasağı ihlal edenlerin para cezasına çarptırılacağını belirttiler. MURAT ORHAN

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *