image

Herkesin görebildiği gibi iki Batman fotoğrafı var; her türlü belediye ve valilik hizmetinden faydalanan yeni Batman ve kaderine terk edilmiş eski Batman…  Bu adaletsiz hizmet anlayışına tepki gösteren Gazetemizin yazarlarından Mehmet Ziya Gümüş, yazdığı, “Kuzey Batman, Güney Batman” adlı köşe yazısında bu ayırımcılığı gözler önüne serdi.

YÜKSEK BİNALAR, İHTİŞAMLI SİTELER, HEMEN HEMEN HER YERDE ÇOCUK PARKLARI

Gümüş, yazısında, Gültepe Mahallesini tasvir ederken, “Geniş ve tertemiz caddeler, caddelerde seyreden lüks araçlar, akıllı evler, kıyametin alameti yüksek binalar, ihtişamlı siteler, hemen hemen her yerde çocuk parkları, İstanbul’un Çamlıca camisi gibi camiler. Bu şehirde Audi’nin, Volvo’nun, BMW’nin bütün modellerine şahit olmanız mümkün. Yolunuz buraya düşerse Porsche’ler Tesla’lar görürseniz şaşırmayın. Bunları da gördüm. Bilmem kaç M’li Migroslar, lüksün dibi alışveriş merkezleri. Çok değişik ve ilginç tabelalar sizi karşılıyor, sizi sizden alıp Avrupa’nın ortasına düşürüyor. Ellerinde süs köpekleriyle köpeklerini gezdiren süslü yaratıklara rast geliyoruz Batman’ı arşınlarken.” İfadelerini kullandı.

BİRBİRLERİNE BİTİŞİK EVLER, DÜZENSİZ EĞRİ BÜĞRÜ SOKAKLAR

Eski Batman mahallelerini tasvir ederken Petrolkent Mahallesini örnek veren Gümüş, ““Burası Afganistan’ın bir tık gelişmiş hali. 40 yıl öncesine ait insan gücüyle çalışan üç tekerlekli hamal arabası gördüm burada. Gözümü az daha gezdirsem sanırım at arabalarına da rast geleceğim. Yer yer arabanızı birinci viteste sürmeniz gerekiyor, yollar berbat. Birbirlerine bitişik evler, düzensiz eğri büğrü sokaklar ve sokaklarda kilitleri bozulmuş çocukların oyun aleti olarak kullandıkları sökük kilit taşları. Mahalle bakkalı kültürü burada hala canlı. Petrolkent’te petrol yerine birçok yerde sokaklarda sokak tavuklarına rastlamanız mümkün. Anlaşılan yıllar önce köylerden gelenler köylerini buraya taşımışlar, tavuklarını köydeki “ting”ler yerine sokaklara salıvermişler. Evlerinin bir bölümü ahır yapıp küçükbaş hayvan yetiştiren vatandaşlarımıza da rastlamanız mümkün.” İfadelerini kullandı. MUSTAFA KAYNAK 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *