image

Türkiye gündeminde hatta dünyada gayr-i Müslimlere, emperyalizme ve kapitalizme hizmet eden bazı şer grupları, şahıs, dernek, örgüt veya bazı STK'ların İslam'ın mukaddesatlarını hedef aldıklarını belirten Cihan, şeriata, İslam'a ve mukaddesatlarımıza hakaret ve eleştiri yaparak kendilerine pay çıkaranların gayr-i Müslimlere hizmet etmek amacında olduklarını söyledi.

"Gayr-i Müslimlere hizmet etmek amacıyla Şeriatı hedef alıyorlar"

İslam düşmanlarının kasıtlı olarak şeraite dil uzattıklarını belirten Cihan, "Türkiye'nin gündeminde hatta dünyada gayr-i Müslimlere, emperyalizme, Amerika'ya, İsrail’e, sosyalime ve kapitalizme hizmet eden bazı şer grupları, şahıs, dernek, örgüt veya bazı STK'lar İslam'ın mukaddesatlarını hedef alarak sosyal medyalarda, TV kanallarında, gazetelerde, sempozyumlarda ve konferans gibi yerlerde şeriata, İslam'a ve mukaddesatlarımıza hakaret edip eleştirerek kendilerinde pay çıkarmaya ve gayr-i Müslimlere hizmet etmek amacıyla şeriatı hedef alıyorlar." ifadelerini kullandı.

"Her peygamberin bir yolu ve şeriatı vardır"

Şeriatın kelime olarak; yol, tarikat, mesafe gibi anlamlara gelmekte olduğunu söyleyen Cihan, "İslam dinine göre şeriat, Kur'an-ı Kerim'de ve Peygamber Efendimizin sözlerinden ve yaptıklarından yola çıkılarak oluşturulan bir dini hukuk sistemidir. Şeriat, Müslümanların yaşadıkları coğrafyada ilahi mesajı yorumlayarak ortaya koyulan hukuki sistemdir. Her peygamberin bir yolu ve şeriatı vardır. Şeriat, 124 bin peygambere Allah tarafından aldıkları ilahi mesajı kendi kavimlerine tebliğ ederek insani refaha, mutluluğa ve aydınlığa götürmek için izlenen yoldur." dedi.

"Şeriatın hâkim olduğu dönemlerde hiç kimseye haksızlık yapılmamıştır"

İslam dinin ve şeriatın hâkim olduğu bütün dönemlerde herkesin mutlu ve huzurlu bir yaşam sürdürdüğünü belirten Cihan, konuşmasına şöyle devam etti:

"Şeriatın ana gayesi sadece Müslümanların değil bütün insanların aklı, malı, canı ve namusunu korumak için Allah'ın emrettiği kurallardır. Şeriatın hâkim olduğu dönemlerde hiç kimseye haksızlık yapılmamıştır. Ne zaman ki Müslümanlar şeriattan, İslam'dan, Kur'an'dan ve Resulullah'ın yolundan uzaklaştılar o zaman çeşitli musibetlere, savaşlara, soykırımlara ve felaketlere sürüklenmişlerdir. Hiçbir mü'minin Allah'a Kur'an'a, Peygamber'e, şeriata ve mukaddesata düşman bir zalimi sevmeye ve desteklemeye hakkı yoktur."

"Münkerlerle mücadele etmek her Müslümanın üzerine farzdır"

İslam'a karşı gelen, Allah'ın emirlerini hiçe sayan her kim olursa olsun zalim olduğunu ifade eden Cihan, "Bugün televizyon kanallarında, sosyal medyalarda kendini bilmez İslam'dan ve şeriattan habersiz olan bazı 'aydın' denilen kişiler İslam'ın şeriatını kendilerine göre yorumlayarak İslam'ın çağdışı olduğunu ilan ederek, Müslümanların kafalarını karıştırmaya çalışıyorlar. Allah, Kur'an-ı Kerim'de 'Bu Kur'an'ı, şeriatı biz indirdik ve kıyamete kadar onu koruyacak olan da biziz' diye buyurmaktadır. Buna göre Müslümanlara düşen görev; herkes İslam'ı, şeriatı, Kur'an'ı ve Peygamberin sünnetini yaşamalı ve yaşatmalıdır. Şu anda had safhaya ulaşmış olan şeriata ve İslam'a aykırı olan gayr-i meşru bütün münkerlerle mücadele etmek her Müslümanın üzerine farzdır." şeklinde konuştu. (İLKHA)

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *