image

Dursun mesajında, “Geçtiğimiz dönemlerde salgın ve afetlerde hayatlarını kaybederek şehitlik mertebesine mazhar olduklarını umduğumuz sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarımız için rahmet diliyor, yurdun dört bir yanında görevi başındaki mesai arkadaşlarımızın da Kurban Bayram’larını en içten dileklerimizle kutluyoruz. Sahip oldukları kadim meslek dalları ile yüzyıllardır dünya insanına hizmet eden sağlıkçılar; yaşayan insanlığın devamı ve yeni nesillerin ortaya çıkışı hususunda verdikleri emek ve özveri ile hayati öneme haizdirler. Böylesine mühim bir işlev, sorumluluk ve hayati rol üstlenen, sağlık hizmetlerinin ve toplumsal sistemin ayrılmaz parçası olan sağlık ve sosyal hizmet iş kollarında çalışan sağlık profesyonellerimizin hayat standartları maalesef git gide aşağı seviyelere çekilmiş bulunmaktadır. Son dönemlerde dünya çapında yaşanan sarsıcı büyük sorunlar neticesinde ortaya çıkan ağır yaşam koşulları, afetler ve genel ölçekli ekonomik kriz maalesef ki hak kayıplarına neden olmuştur.” ifadelerini kullandı.

 İSTİYORUZ Kİ BU BAYRAM SAĞLIKÇILARIMIZIN KURBAN EDİLDİĞİ BİR BAYRAMA DÖNÜŞMESİN!

Dursun, mesajının devamında; “Çeşitli risklerle boğuşan, sözel ve fiziksel şiddete maruz kalan, günün 24 saati kesintisiz sağlık hizmeti sunan, ağır iş yükünü omuzlayan, yıpratıcı nöbetlerle ömründen veren, en özel ve riskli hizmeti vatandaşlarımızın sağlığını korumak adına ortaya çıkaran ve nice işlevleri yerine getirmekten onur duyan her biri mücevher sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarımız sefalet düzeni istemiyor!” dedi.

Dursun mesajında şu ifadeleri kullandı: “Sağlık çalışanlarımız; adil bir gelir tablosu, ekonomik büyümelerden eşit pay, toplumsal refahtan yeterince yararlanma hakkı ve erimekte olan özlük-mali haklarında iyileştirmeler beklemektedir. Kurban Bayramı; paylaşmaktan, ortak sevinçten, ekmeği ve emeği bölüşmekten geçerse anlam kazanır. Sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarımızın bu buruk bayramına gelin hep birlikte anlam katalım. Bu vesileyle tekrar sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarımız başta olmak üzere tüm emekçi kesimlerin ve milletimizin Kurban Bayramı’nı en içten dileklerimizle kutlar, Bayram’ın hayırlara vesile olmasını Rabbimiz’den niyaz ederiz.” HABER MERKEZİ

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *