Siyon kelimesi, bir siyasal düşünce akımını simgeleyen deyim olarak modern anlamıyla ilk defa 19. Yüzyılın ilk çeyreğinde bir Rus Yahudi’si olan Nathan Birnbaum tarafından siyasal literatüre dahil edilmiştir. Siyonizm’i ‘Dini Siyonizm ve Siyasi Siyonizm olmak üzere ikiye ayırabiliriz. Dini Siyonizm, Filistin’den çıkarılan Yahudilerin bir gün geri döneceğine ve İsa Mesih’in ortaya çıkmasından sonra bütün ırkların bir tek ırkın, yani, İsrail oğullarının egemenliğine gireceğine inanan ırkçı bir harekettir.
Yahudilerin ‘Kudüs ve civarına dönme ve kutsal topraklarda Süleyman Tapınağını yeniden inşa etme hayali Eski Ahit’in ana prensibini oluşturmaktadır. Yılda iki kez kutladıkları “Fısıh Bayramı” şenliklerinde ve kefaret gününün sonunda büyük bir heyecanla ümitlerini dile getirirler. Seremoninin sonunda “Gelecek sene Kudüs’te buluşmak üzere!” deyip dağılırlardı. Eski Ahit’in, “Babil nehrinin kıyısında oturup Siyonu hatırladıkça ağladık" sözünü sloganlaştırdılar.
İspanya’dan kaçan ve Siyonizm'i benimseyen bir grup Yahudi, Kudüs ve civarına yerleştiler. Her ne kadar siyasi programlarında, Filistin’de devlet kurma gibi bir amacımız yoktur, deseler de bu iddia doğruluktan varestedir. Siyonizm’in savunucularından Haham Moshe bin Nahman’ın; ‘İsrail topraklarına,(Filistin’e) yerleşmenin dini bir görev olduğunu, hatta bu topraklara yerleşmenin Tevrat’ta bulunan bütün farz ibadetlere eşit olduğunu’ söylemesi, Dini Siyonizm’in Siyasi Siyonizm hareketinden farklı düşünmediği, tam aksine Siyasi Siyonizm’le paralel düşündüğü anlaşılmaktadır.
Siyonizm hiçbir zaman iki milliyetli evliliklere razı olmaz. Siyonizm’de ırksal saflık olmadıkça ulusal bütünlüğü korumak mümkün değildir. Siyonizm, sömürgeci ve ırkçı bir harekettir. Siyonizm’i öteki sömürgeci hareketlerden ayıran tek yönü ülkeye gelip yerleşen göçmenlerle, ülkesi işgal edilenler arasındaki ilişkidir. Siyonizm’in açık hedefi, Filistin halkını sadece sömürmek değil, israil terör devletine boyun eğmeyen ve direnen bir halkı soykırıma tabi tutarak onları malından ve yurdundan edip dağıtmaktır.
Peki Siyonizm nedir? Siyonizm demek gasp, yıkım ve kötülük demektir. Siyonizm demek, 2 milyon Gazze’li Müslüman'ı ablukaya alarak onları aç, susuz ve biilaç bırakarak yok etmek demektir. Gazze’de taş üstünde taş, gövde üstünde baş bırakmamak ve 2 milyon Gazzeli’yi tehcire zorlamak demektir.
Bakmayın Siyonistlerin, Yahudiler Filistin’e yerleştikten sonra buraları çölden yeşil vahalara çevirdikleri iddialarına… Bu büyük bir yalandır. Oysa ta 19.Yüzyılın başında cennet asa güzelim Gazze'de tepelerin yamaçları özenle yapılmış taraçalarla örtülüydü ve arazi baştan başa sulama kanalları ile kaplanmıştı. Filistin’de yetiştirilen turunçgil, zeytin ve hububatın ünü dünyayı sarmıştı. Bu hususta, gerek 18. ve 19. Yüzyıllarda kaleme alınmış seyahatnameler gerekse Britanya Filistin Araştırma Fonu’nca yayınlanan üç aylık akademik raporlar konuyla ilgili birçok bilgi içermektedir.
Aydınlanma çağının büyük filozofu Fransız düşünür Voltaire, Yahudiler için ilginç bir tespitte bulunmuş: Modern bir Avrupa toplumunun temel yasalarını ve inançlarını Yahudilerden almasının çok saçma olduğunu söylemiştir. Evet Yahudiler, üretkenlik ve istihdamı oluşturma yerine emeği sömürerek paradan para kazanmak anlamına gelen faiz düzenini icat etmişlerdir. Bağdat ve İskenderiye’de kaldıkları zaman zarfında sadece tefeciliği öğrendiler. Cahil bir ulusturlar. Yıllarca kendilerine hoşgörü göstermiş olan ülkelere ve halklara karşı şiddetli nefretle birlikte sefaleti ve batıl inançları birleştirmişlerdir.
Rabbim Siyonizm’in şerrinden İslam ümmetini ve bütün insanlığı muhafaza buyursun.