1-Müslümanlar başlarını eğip azıcık aşağıya doğru kanatlarının altına baksalar civcivler gibi başlarını ebeveynlerinin kanatlarının arasına sokan yavrucaklarını göreceklerdir.  Ebeveynler yavrularını, uçuş tekniklerinin öğretildiği camilere göndermezlerse bu yavrular kanatlandıklarında mezbelelere konduklarında sadece dizlerini dövmeyecekler, saçlarını da yolacaklardır. Öyleyse çok geç olmadan; haydi koş gel camiler seninle güzel…

2-Ebeveynler “Evladım hayırlı ise neyleyim malı, evladım hayırsız ise neyleyim malı sözünü ezberlemeliler. Çünkü “En hayırlınız Kur’an öğrenen ve öğretendir.” Çocuklarını camilere götürüp Kur’an Kurslarına kaydedenler de hayırlılar sınıfındadır, şeklindeki bir tahriç de mümkündür. Durum bu ise “Evladım! Haydi, koş git, camiler seninle güzel” sözünü bellerken belletmeliler.

3-Kur’an kursları hayat yolculuğunun ince köprüsünün üzerinden yürüyüşün öğretildiği mekânlardır da. Çocuklarının hayvanat bahçelerine düşmesini engellemek için anne-babalar bilmelidirler ki camiler çocuklarla güzel olunca gelecek de güzel olacak. Cami çocukları ebeveynlerini asla huzurevlerine bırakmazlar.

4-Ebeveynler çocuklarını bu yaz Kur’an ile tezyin ederek çocuklarının değerlerine değer katmak hem çocuklarını hem de camileri güzelleştirmek istiyorlarsa bu yaz şiarları belli; “Evladım! Haydi, koş git camiler seninle güzel”

5-“Ey iman edenler! Kendinizi ve ailenizi, yakıtı insanlar ve taşlar olan ateşten koruyun” ayeti kerimesini bir kez daha okumalı ve bilinmelidir ki camiler ateş ile ailemiz-çocuklarımız arasında bir strafor görevi görmektedir. O zaman daha gür bir sesle; “Haydi koş gel camiler seninle güzel.”

6-Ebeveynler Kamer süresinde geçen “Ve andolsun biz Kur’an’ı okumak, öğrenmek, ezberlemek, yaşamak, öğüt almak için kolaylaştırdık, fakat öğüt alıp düşünen var mıdır?” ayeti kerimesi gereğince biz varız diye cevaplayıp hem öğüt almalı hem de çocukların öğüt almalarının zemininin oluşturulduğu camiye koşturmalı hem camilerimizi hem de çocuklarımızın geleceklerini güzelleştirmek için diyoruz ki “Haydi, koş gel camiler seninle güzel.”

7-Çocuklarımıza Allah’ı tanıtmak ve aynı zamanda kendileri için yol haritası olacak Kur’an’la tanıştırmak için “Haydi koş gel camiler seninle güzel”…

8-Anne babalar muhtaç oldukları kudretin Kur’an Kurslarında ve camilerde olduğunu bilmeliler. Öyleyse; çocuklarımız için şiarımız “Haydi koş gel camiler seninle güzel”…

9-Çocukların anne-babalarının üzerindeki haklarından bir tanesi de çocuklarına Kur’an’ı, camiyi ve caminin sahibini sevdirmektir. Bunun için anne baba olmak çocuk işi değil anne-babalık ek yüke, ek mesaiye, ek şiarlara ihtiyaç duyar. Bir şiarımız da “Haydi, koş gel camiler çocuklarla güzel.”

10-Bugün dönüp geriye nefsimize baktığımızda kötü bir durumda olmayışımızın, dinimizin bir dalından tutuşumuzun temel kaynağının geçmişte yolumuzun bir şekilde camiyle kesişmesinin ve Kur’an ile tanışmamızın olduğunu göreceğiz. Tecrübelerle sabittir ki cami çocukları bambaşkadır. Çocuklarımızın da büyüdüklerinde çocuklarına aynı şeyleri söylemeleri için bugünden söyleyeceğimiz şiarımız; “Haydi, koş gel, camiler seninle güzel.”

11-Çocuklarınızın gönüllerine iman ağacı ekip Kur’an suyuyla sularsanız o ağaç hiçbir zaman kurumaz. Öyleyse daha gür bir sesle “Haydi, koş gel, camiler seninle güzel.”