Gübre Fiyatları Yüzde 65 Arttı”

Batman’da gübre satışı yapan Selahaddin Çiftçi, geçen yıla göre gübre fiyatlarına yaklaşık yüzde 65 zam geldiğini belirterek bu durumun üreticiyi çıkmaza soktuğunu söyledi. Çiftçi, “Fiyatlar 15’ten 25’e çıktı. Çiftçi zaten az kazanıyor; kazandığını da maliyetlere veriyor” dedi.

Gübre Zammı Çiftçinin Belini Büktü” (2)

“Dönüme 30 Kilo Yerine 20 Kilo Atıyorlar”

Fiyat artışının verimi doğrudan etkilediğini dile getiren Çiftçi, “Çiftçi maliyetler yüzünden gübre kullanımını azaltıyor. Dönüme 30 kilo yerine 20 kilo atıyor. Bu da ciddi verim kaybına yol açıyor” açıklamasında bulundu.

“Destekler Bir Yıl Sonra Geliyor”

Çiftçi, devlet desteklerinin geç ulaşmasının da üreticiyi zorladığını belirterek şunları söyledi: “Sertifika veriyoruz ama çiftçi kara kara düşünerek alıyor. Desteklemeler bir yıl sonra veriliyor. Neden hemen verilmiyor?”

Gübre Zammı Çiftçinin Belini Büktü” (3)

“Çiftçi Tarlasını Boş Bırakmak İstemiyor”

Kış Ortasında Çarşıda Görülen Çekirge Merak Uyandırdı
Kış Ortasında Çarşıda Görülen Çekirge Merak Uyandırdı
İçeriği Görüntüle

Gübre fiyatlarındaki artış nedeniyle çiftçilerin zorunlu olarak gübre kullanımını azalttığını ifade eden Çiftçi, “Verim düşüyor ama çiftçi imkânları kısıtlı olduğu için bunu yapmak zorunda kalıyor. Yine de tarlasını boş bırakmıyor” diyerek çiftçinin içinde bulunduğu ekonomik sıkıntıyı anlattı.

Kaynak: ŞEVKİ ASLAN