Matt Walsh’ın yaptığı bu belgesel “Kadın Nedir?” adlı belgesel sosyal medyada ses getiren bir yapım oldu.

Bu belgesel öncelikle sapkın görüşlerin hayatımızı ne derece baskı altına aldığı ve toplumu neye zorladıkları, ilaç firmalarının nasıl paralar kazandıklarını ve insanlığı nasıl sömürdüklerini anlatan güzel bir çalışma olmuş.

Doğrusu bu ve bunun gibi, sapkın akımların karşıtı olan çalışmaların sosyal medyada yayınlanması düşünülemez derken Elan Mask’ın bizzat Twitter’da bu belgeselin yayınlanmasını sağlaması da en az belgeselin yayınlanması kadar ilginç bir gelişme olmuş.

Belgeselde Matt Walsh, “Kadın Nedir? “ sorusuna cevap arıyor.

Amerika’da sokaktaki insanlardan bizzat trans ameliyatlar yapan doktorla, psikologla, bu ameliyatı olanlarla, bu konuda danışmanlık yapanlarla, hatta Afrika Tanzanya ve Kenya sınırlarında yaşayan Massai kabilesinin erkek ve kadınları da dahil olmak üzere birçok kimseyle bu sorunun cevabı için konuşuyor.

Alt yazılı olan bu belgeselin dikkat çekici olan bazı özelliklerinden bahsetmek istiyorum:

-Matt Walsh, sorusuna cevap arayan ve bu konuda ısrarcı olan biridir.

-Cevap verenlerin çoğu şaşkın ve suskundur.

-Belgeselde cinsiyet, erkek veya kadın olmak değil, nasıl hissediyorsa öyleymiş anlayışını tartışıyor. Birey, kendini nasıl tanımlarsa odur anlayışı yaygındır.

-Bu anlayışa Matt Walsh itiraz ettiğinde veya sorgulamaya başladığında röportajlar hemen kesilmeye veya bitirilmeye çalışılıyor; kibarca kovuluyor.

-Bu anlayışta olmayan Psikiyatrist, Tıp Doktoru ve Çocuk psikiyatristi olan Dr. Miriam Grosman adlı bir bayandı. Makul ve mantıklı cevaplarıyla sapkın akımın insanlığa ve çocuklara ne kadar zarar verdiğini bilimsel olarak anlatıyordu.

-Massai kabilesi ise gündeminde kadını erkeğiyle bireysel veya toplumsal cinsiyetin sapkın görüşlerini gündemlerine dahi almamış kimselerdi. Bu sapkın akım daha çok Amerika’da revaçtaydı, gündemdeydi.

-Bu sapkınlıkla ilgili ameliyatlar ebeveynlerinin izni alınmadan 4 yaş üzeri çocuklarda da yapılabiliyormuş. Hâlbuki sigara içme veya evlenme yaşı 18 iken ve anne-baba izni bazı durumlarda gerekirken bir çocuğun hayatını mahvedecek ameliyat için ebeveyn izni olmamasının mantığı yok.

-Çocuklara cinsiyet değişikliği için verilen ilaçlar ise pedofili suçlularına verilen hadım ilaçları olup masum çocukların hayatları mahveden ilaç firmaları ve pazarlamacılığını yapan doktorlar olduğunu öğreniyoruz.

-Ekini ve nesli bozan sapkın anlayışın korkunç yüzünü bu belgeselde görüyoruz.

-Bu belgesel emek veren Matt Walsh’ın en büyük kusuru dinlerin de bu olaya bakış açısını ortaya koymaması veya din bilginlerine başvurmamasıdır.

Belgeselin sonunda “Kadın Nedir?” sorusuna net cevap bulamamanın sonucu evine giden Matt, hanımına aynı soruyu sorar: “Kadın Nedir?” Cevap: “Yetişkin bir insan dişi”

Bazen cevapları uzaklarda aramamak gerek.

İzlemek için: https://www.youtube.com/watch?v=1vmv00fuTDc

Devam edelim:

Araplar cahiliye döneminde bir konuda anlaşmazlığa düşünce “Amir b. Zarb el-Advani” adında birine gider ve onu hakem tayin ederlerdi. Mürre kabilesinden bir heyet bu müşrik adama geldiler ve “Ey Amir kabilemizde biri var ki, hem erkek hem de dişi organı bulunuyor. Şimdi bu kişiye mirastaki payını hesaplarken onu kadın mı yoksa erkek mi sayacağız”?

Amir,  tam kırk gün bu sorunun çözümü için düşündü. Amir’in sürüsünü güden Sahile adında bir cariyesi vardı. Sahile, Amir’e varıp şöyle dedi: “Ey Amir, her gün bu misafirlerine bir keçi kesip yediriyoruz. Şayet böyle devam ederse sürü bitecek haberin olsun. Bu işin bir çaresini düşün.”  Amir ona “Hadi sen git, işine bak!” dediyse de cariye konuyu ısrarla dillendirince Amir, meseleyi ona açtı ve böylesi bir konuyla daha önce hiç karşılaşmadığını, çözümün nasıl olacağını da bilmediğini söyledi.

Cariyesi ona şöyle dedi: “Ey Amir bunun bilinmeyecek nesi var, hangi organdan küçük abdestini yapıyorsa hüküm de ona göre olacak. Erkek organdan yapıyorsa erkek, dişi organdan yapıyorsa kadın hükmü vereceksin.”

Amir bir oh çekti ve  “Ey Sahile, beni bu darlıktan kurtardın.” dedi ve gidip adamalara hükmü bildirdi.(Kaynak: İbn-i Kesir, El Bidaye ve’n Nihaye. c2 s 222/Çeviri: Mehmet Cömert)