Dinimizin direği olan namazın milli olmayan eğitim sistemine girmesi gerek. Acil olarak ilkokuldan başlanılıp eğitimin tüm kademelerinde üzerinde durulması gerekir. Her sene müfredatın başköşesinde bir kaç ünite namaza ayrılmalı. 

Neden mi diyeceksiniz?

Gençliği; kötülüklere girmede zapt etmek için, ilkokula kadar düşen madde bağımlılığın önüne geçebilmek için, okul kavgalarının önünü almak için, büyüklere saygıyı ve küçüklere sevgiyi öğrenmeleri için, güzel ve hak olan ne varsa onun için… 

Çocuklarımızı kötülüklerden, gençlerimizi fuhşiyattan men edebilmek için sağlam bir irade lazım. İşte bu irade namaz ibadetiyle sağlanır. Çocuklarımızın zor şartlara katlanıp sabırlı olmaları için namaz şarttır. Sürekli kılınan namaz sabrı öğretir. Güçlü bir gelecek, güçlü bir irade için namazın eğitimin merkezinde olması gerekir. 

İnsanın kötülüğe sürüklenmesinin bir sebebi de kötü çevre ve kötü arkadaşlardır. Namaz ehli bir çevre ve arkadaş grubu, çocuklar/gençler için en temiz yerlerdir. 

Eğitimde zihnin temiz olması gerekir. Zihnî başka işlerle özellikle kötü şeylerle dolu olan bir öğrenci derslerine gereken önemi veremez. Namaz, insanı kötülüklerden arındırdığı için her derse temiz bir zihinle öğrenciyi öğretmenin dersine hazırlar. 

Namaz öğrencide sorumluluk bilinci geliştirir. Günde beş defa Allah’ın çağrısına uyan ve görevini ihmal etmeyen bir namaz aşığı öğrenci, derslerini de ihmal etmez. Büyüklerinin sözünü dinler. 

Namaz, hayatın temelidir. Lise düzeyinde namaz kılmayan tek bir Müslüman öğrenci olmamalı.

Namazın farz olduğunu öğrenciye söylemenize rağmen yaşantınızla namaz kılmamanın sakıncası olmadığını gösteriyorsanız bilin ki öğrencinize münafıklığı öğretiyorsunuz. Ayrıca öğrenciye görevden kaçmayı da öğretmiş olursunuz. Farzlardan kaçan bir öğrenci yarın öbür gün devlet işlerinden de kaçar. Toplumsal sorumluluklarından da kaçar. Yani nefsi neyi arzu ederse onu yapar. Allah'ı aldatmayı öğrettikten sonra millete, ülkeye, aileye, eşine karşı da aldatma işine girer.

Namaz kılmak öğretmenlerin sınıf yönetiminde de çok işe yarar. Öğretmenlerin sınıfa hakimiyeti için söz dinleyen ve anarşist ruhlu olmayan öğrenciler lazım. Sorunlu bir öğrenci, sorun çıkarabilir. İşte namaz, öğretmenin dersini rahatla anlatma fırsatı sunar. 

Üstad Bediüzzaman Asa-yı Musa adlı eserinde: “Bin mütedeyyin ve cehennem hapsini her vakit tahattur eden adamların idare ve inzibatı, on namazsız ve itikadsız, yalnız dünyevî hapsi düşünen ve haram helâl bilmeyen ve kısmen serseriliğe alışan adamlardan daha kolay olduğu, çok tecrübelerle görülmüş.” Diyor.

Namaz, düşünce dünyasını temizleyerek sağlam bir iradenin oluşmasını sağlar. İnsanın aklını/zihnini/ruhunu terbiye eder. 

Namaz iradeyi güçlendirir. İradesi güçlü olmayan bir birey; ilerde devletin ve milletin bağımsızlığı için küfre karşı dik duramaz. Tarihten de biliyoruz ki devletin kurucuları, namazdan uzak durmaları halinde nasıl da emperyalist devletlerin hegemonyasına girdiklerini, Kurtuluş adı altında küfre nasıl teslim bayrağını çektiklerini, ülkeyi Batıya nasıl peşkeş çektiklerini çok iyi biliyoruz.

Eğilerek dik durmayı sağlayan güzel bir eğitimdir Namaz. 

Namaz, psikolojik ve sosyolojik olaylara deva olur. 

"Namaz, psikiyatrik bir tedavidir. Çünkü namaz kılan, kendini yalnız hissetmez. O, en büyük güce bağlıdır. O, gücün inayeti içindedir. Namazı huşû içinde kılan bir toplumda psikiyatrik hastalık olmaz." (Cemil Meriç) 

“Namaz, insanı her türlü hayasızlıktan ve kötülükten alıkoyar.” (Ankebut- 45)

Ayetten de anlaşıldığı gibi Kur’an’ın açık bir beyanıdır. Namaz insanı her türlü çirkinlik, taşkınlık ve hayasızlıktan alıkoyar ve insanın iradesini sağlamlaştırır. İrade güçlü olan öğrenci, okul kapılarında madde bağımlılarının tuzaklarına kolay kolay düşmez. Tıpkı Hz Yusuf gibi Allah’a olan sevgisinden dolayı  kötülüklere karşı iradesini korumaya çalışır. Akli ve ruhi eğitim; sağlam bir akide/inanç üzerine bina edilmeli. Ondan sonra bireyde sağlam irade oluşur. 

İmandan sonra en büyük hakikat olan namazı müfredatta görmek dileğiyle...