76

Hamd âlemlerin Rabbine, salât ve selâm da O’nun pak Rasulüne olsun.

Seçimlerden sonra yakın bir akrabam ile konuşuyorduk. Ona seçimlerde ne yaptığını sorduk. “Her sene kullanıyordum ama bu yıl sandığa bile gitmedim. Benim günahlarım bana yeter; bir de başkalarının günahını yüklenemem.” dedi.

Oy kullanmayanların çoğu bu sebepten kullanmadı şimdiye kadar. Ancak geldiğimiz noktada görüyoruz ki bu iş şahsi günahları ve seçilen kişiden dolayı üstlenilen vebali geçti. ‘Memleket meselesi’ haline geldi. Bu sebepten “Memleketini seven, sandığa gelsin.”

Bu Pazar, memleketini seven herkes sandığa gitmeli ve ‘doğru adamla yola devam’ etmek için oy kullanmalı. Ne de olsa herkesin doğru adamı kendine…

Ülke kuruldu kurulalı en değişik, en kritik seçim sürecinden geçiyoruz ama hâlâ şöyle düşünenler var: “Benim oyumdan ne olacak, zaten bir kişiyim.” Gerçekten de insan kendi oyunu deryada damla olarak görüyor. Ancak o deryayı oluşturan, damlalardır. Her bir damla “Benden ne olacak ki, küçücüğüm!” deseydi, denizler, nehirler, göller, okyanuslar olur muydu? Küçük görme kardeşim, ‘oy’un büyük…

Başka bir husus da milletin huzurudur. Herkes bir yol tutturmuş gidiyor. Kime sorsanız kendi adamı bu ülkeye huzur, barış ve adaleti getirecek. Birileri o kadar iyilik timsali ki, insan hayretler içinde kalıyor. Herkese mavi boncuk dağıtmalar… “Mavi boncuk kimdeyse benim gönlüm ondadır.” misali…  Sonra o kimselerden birkaçı “Bana ne, ona verirsen ben bu işte yokum!” deyince atılan geri adımlar…

Taban tabana ve tavan tavana zıt ittifaklar, bunları bir arada tutma çabası, günü kurtarmak adına yapılan ucuz hamleler ve sonunda hayalleri yerle bir olacak olan seçmenler… Hepsi ne uğruna sahi? Bir cumhurbaşkanlığı, birkaç cumhurbaşkanı yardımcılığı veya bakanlık uğruna mı? Bizce değil! Birilerinin birçok konuda hesabı var ama bunun uygulamaya geçmeden ortaya atılması elbette ki seçim kaybettirir.

Düşman ülkelerin gözü bu seçimde. Neden? Neden manşetleri hep bizim seçimlerle alakalı? Neden bu seçim için seferber olmuşlar? Rehavete kapılmamak gerek. Bu tür girişimler ve destekler beyhude değil. Küçük görmeyelim, oy’un büyük!

Bu seçim sürecinde herkes olaya büyük pencereden bakmalı. Bu ülkede bugün biz yaşıyorsak yarın torunlarımız yaşayacak. İktidardan olsun muhalefetten olsun, insanımız da buna göre davranmalı. Bu ülke hepimizin. Bugün ülkelerine göndermek istediğimiz, her fırsatta suçladığımız mültecilerin durumuna düşmemek için, sandığa muhakkak gidelim inşâallah. Seçim, memleketimize ve milletimize şimdiden hayırlı olsun.

Ryan Reynold

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *