107

Seçimin 1.turu, Cumhur İttifakının galibiyetiyle sona erdi. Meclis çoğunluğunu, milletin teveccühüyle yeniden elde etti. Cumhurbaşkanlığı seçimi ise az bir farkla 2.tura kaldı. Erdoğan’ın 2.turda daha yüksek bir teveccühle cumhurbaşkanlığını da alacağı gözüküyor. Anketler, göstergeler ve milletin eğilimi bunu açıkça göstermektedir. 49.50’ye karşılık 44.90’lık Erdoğan lehine gerçekleşen sonuç, 28 Mayıs’ta nihai neticeyle karşımıza çıkacaktır.

Cumhurbaşkanlığı yarışında, bir kaset operasyonuyla saf dışı bırakılan Muharrem İnce’nin feryatları da, kasetçinin işine yaramadı. Kendisi de bir kaset operasyonu ile CHP’nin başına getirilen zat, her şeyin kaset oyunlarıyla yürüdüğünü zannediyor. Kaset taklasıyla umduğunu bulamayan malum kişi son seçim hezimetiyle iyice agresifleşti. Seçimden sonra masaları, duvarları yumruklamaya başlayan kasetçi; 28 Mayıs’tan sonra yakınındakilerin suratlarını yumruklayacağı şimdiden anlaşılmaktadır.

Kasetçinin son ruh haline, sesinin titrekliğine ve konuştuğu kelimelerin anlamsızlığına bakıldığında; kendisini bu işe sürükleyenlerden, seçim hezimetinden dolayı okkalı bir fırça yediği anlaşılmaktadır. Bunca uluslararası desteğe, içerideki algı operasyonlarına ve anket taklalarına rağmen yeniden ve tekrar yenilgiye uğramış olması kendi cephelerinde müthiş bir hayal kırıklığını meydana getirdi.

 Yenilmişliklerini örtbas etmek ve mevcut pozisyonlarını kurumak dahi olsa dillerini sertleştirmek ve karanlık zihinlerinde saklamaya çalıştıkları nefretlerini yavaş yavaş ortaya dökmeye başladılar. Halka yönelik herhangi bir projeye sahip olmadıkları için başkalarına çamur ve iftira atmaya, kendilerinin dışındakileri karalamaya ve yalan üstüne yalan söyleyerek süreci tamamlamaya çalışmaktadırlar.

Ama esas patlak; 28 Mayıs akşamı, en büyük yenilgiyi aldığında ortaya çıkacaktır. Patlamaya hazır bir bomba gibi beklemede olan CHP teşkilatları ve yönetimi; DEVA, Gelecek, Saadet ve Demokrat partilere bedavadan verilen 38 milletvekilinden dolayı, 28 Mayıs akşamını adeta saniyeleri de sayarak büyük bir sabırsızlıkla beklemektedirler. Esas büyük kavga ve hercümerç bu saatten sonra başlayacaktır.

Kasetçi, cumhurbaşkanlığı seçimini kaybedeceğini çok net bir şekilde biliyor. Hatta 14 Mayıs’tan önce de seçimi kaybedeceğini, kendisi ve yandaş anketçileri de çok net bir şekilde biliyorlardı. Ancak geçmişlerinde yalan, dolan, hile ve entrikadan başka bir meziyeti olmayan bu CHP zihniyeti ve payandaları; acaba seçim hileleriyle, yalan algılarla ve oluşturulan ‘% 60 kazanıyoruz balonuyla’ seçimi kazanacaklarına inanmak istiyorlardı.

Ama halkın yalana, iftiraya ve hele hakarete karnı toktu. Bunların hiçbirine prim vermedi. Geleceğini istikrarda buldu ve Cumhur İttifakını destekledi. 2.Turda da Erdoğan’ı destekleyerek istikrarı korumaya, ülkenin ve çocuklarının geleceği noktasında emin olduğu kişilere emaneti vermeye karar verdi. Bu kararlılık, hepten kasetçi ve şürekâsını çılgına döndürmektedir. Çünkü yalanlarının ve dış destekli algılarının tutmasını bekliyor, halkın kendi tuzaklarına düşmesini umuyorlardı.

Günün sonunda kasetçi, 1.turu kaybetti. 2.turu da kaybedeceğini fonladığı yandaş anketçileri dahi söylüyor. Seçimin 2.turunun % 55-60 civarında Erdoğan’ın lehine sonuçlanması artık sürpriz olmayacaktır. Ancak tüm seçmenlerin rehavete kapılarak sandığa gitmemezlik etmemesi ve seçim sürecinin 28 Mayıs’ta sona ereceğini bilmemiz gerekir. Bu zamana kadar herkesin istikrar ve geleceğimiz için seçim çalışmasını titizlikle yürütmesi gerekmektedir.

Ryan Reynold

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *