76

Hamd âlemlerin Rabbine, salat ve selam da O’nun pak Rasulüne olsun.

Asrın karanlığından hidayet nurunun aydınlığına sığınıyoruz İlâhî… Bizi şu çağın insanlarının sebep olduğu zifiri karanlık, kokuşmuş bataklık atmosferine bırakma!

Bizimle küffarın, bizimle zalimlerin, bizimle münafıkların arasını kesin ve net çizgilerle ayır. Bize öyle bir iman ver ki, herhangi bir noktada, hatalı olarak onlarla ortak noktada buluşmayalım.

Allah’ım, kalbimizi, beynimizi, içimizi, dışımızı koru. Merhametinle sarıp sarmala bizi, şefkatinle doğrult bükülen belimizi, muhabbetinle doldur kalbimizi. Doldur ki, senin rızana ulaştıracak olandan başka bir şey giremesin oraya.

Allah’ım Müslümanlara izzet ver. Omurgasızlar karşısında belimizi dik tut. Eğilip bükülmekten, hakkı savunmaktan çekinmekten Sana sığınırız.

Ya Rabbena… İşler karışmış, İslam’a saldırılar artmış, insanlar değişmiş, helaller ayıplanır, haramlar alkışlanır olmuş. Bizi Senin rızandan başkasına razı kılma. Her hususta helaliyle yetinenlerden eyle bizi.

Ey bizim Mevla’mız! Her fırsatta İslam’a saldıran, ağızlarından köpükler saçan kuduzlar gibi İslam’a hırlayanları ıslah eyle. Onlara da İslam’ın güzelliklerini göster. Kalplerindeki kilitleri, gözlerindeki perdeleri kaldır. Zulümleri, kötülükleri, sapkınlıkları İslam’a yükleme bedbahtlığından kurtar onları…

Ol dersen, olmama şansı yoktur Rabbim… Ol, de insan olsunlar; ol de, Müslüman olsunlar; ol de olsun ve iki cihanda da kurtulsunlar.

Biz İslam’ı çok sevdik Rabbim… Üzerimizde duruşunu, kalbimizde vuruşunu, kirli mi kirli bir hayattan kendisine geleni tertemiz kılışını… Yeniden doğmuş gibi pırıl pırıl, tertemiz, bir bebek gibi pak ve masum… Bu güzelliği İslam’ı bilmeyen, doğruyu göremeyenlere de yaşat Allah’ım… Onlar da dininin şemsiyesi altına girip asrın zulümatından kendilerini kurtarsınlar.

Hayat üç gün bile değil Rabbim… Dün bir kadın, bugün bir çocuk yarın başka bir şeyler üzerinden İslam’a saldırıp da ömür tüketen şu zavallılara merhamet et. Bu durumlarından onları kurtar.

Sana kulluktan imtina edip batıl ideolojilerin kölesi, yaratılmışların kulu olmuşlara en kısa zamanda hidayet ver. Hayat öyle veya böyle geçecek. Bugün 50 yaşında olan bir kişi bir o kadar daha yaşamayacak. Şu kısacık ömürde ebedi saadeti kazanmanın yollarını göster bütün kullarına ey Rabbimiz…

Allah’ım sabrının nihayetsiz olduğunu biliyoruz ancak bizim öyle bir sabrımız yok, biz aciziz. Dünyanın dört bir yanında zulme uğrayan Müslümanlara yardımını indir. Bizden hayır yok, meleklerini gönder. Biz bir kap yemek yollamaktan aciziz, sen katından gönder. Biz muhtaçlardan daha muhtaç görüyoruz kendimizi; sen asıl ihtiyaç sahibi biz zavallılara ve mazlum beldelerdeki Müslümanlara çeşitli esaretlerimizden kurtuluş ihsan eyle.

Duamızın ardına eklenen bütün dualarla birlikte, dualarımızı kabul buyur ey Rabbimiz… Âmin… 

 

Ryan Reynold

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *