21

Malumunuz merkezi Diyarbakır'da olan 27 sahabinin medfun olduğu, kadim camilerin, Şehit Yasinlerin, Aytaçların şehri; Diyar-ı Bekir’imizde, İttihad-ül Ulema tarafından 7. Alimler Buluşması tertip edildi. Türkiye, Afganistan, Lübnan, Libya, Ürdün, Suriye, Irak, İran gibi ümmetin birçok coğrafyasından alimler bu hayırlı buluşmaya iştirak ettiler. Birçok alimin konferanslar verdiği bu toplantının neticesinde 18 maddelik sonuç bildirgesi ümmete mal olmuş diller tarafından yani Türkçe, Arapça ve Kürtçe olarak okundu. Keşke Farsça da okunsaydı. Çünkü bu 4 kavim tarih boyunca İslam'ın bayraktarlığını, bekçiliğini, hizmetkarlığını yapmış hayırlı milletlerdir.

Bu 18 maddeyi tüm dostlarımızın sosyal medyada aktif bir şekilde paylaşmasını istiyoruz. Arap arkadaşları olan kardeşlerimiz Araplara göndersin. Kürtçesini, Kürtlere; Türkçesini Türklere gönderelim. Bu çalışma kafirleri, münafıkları, mürtetleri, İslam düşmanlarını, Türk, Kürt ve Arap ırkçılarını gayet rahatsız etmiş ki sosyal medyada bayağı gündem oldu.

Bir hocanın giriş konuşmasını alıp sosyal medyada gündem yapıp bu hayırlı çalışmayı gölgelemek isteyenleri Allah’a havale ediyoruz. Hileli yönlendirme (manipülasyonla) ile nasıl Hakkı gizliyorlar? Nasıl hayırlı çalışmaları fitneye dönüştürmek istiyorlar? Ciddi anlamda takip ediyoruz. Hiç kimse zannetmesin ki sosyal medyada bir tweet attın, bir paylaşımda bulundun, o kadar! Hayır, orada kalmaz! Allah'a ve resulüne yapılan düşmanlıklar hem bu dünya hayatında hem ahiret hayatında zillete sebeptir.

Herkes biliyor ki Allah'ın dostlarına dost; düşmanlarına düşmanız. Allah'a ve resulüne bayrak açanlara karşı tavrımız nettir. Şeytana taraftar olmuş, aklını yitirmiş kimseler paylaşımlarının nereye gideceğini, sonuçlarının ne olacağını bilmiyorlar. Halbuki kıyamet gününde ağızlara mühürler vurulur, eller konuşur; diyen Allah, konuşan ellerin de hesap vereceğini bildiriyor. Biz de diyoruz: ’Konuşan elleriniz, yazan parmaklarınız da hem dünya hayatında hem ahiret hayatında hesap verecektir.’ dolayısıyla gerek dostlarımıza gerek düşmanlarımıza yazdıklarınıza dikkat etmesini tavsiye ediyoruz. Hiç kimsenin yazdığı söz, paylaşım unutulmaz; hem Allah'ın yanında kaydediciler var hem iman edenlerin yanında kaydediliyor.

Düşmanın attığı taş bizi yaralamaz ama dostlarımızın attığı güller, bizi incitiyor. Kendini bilmez, haddini bilmez, şeytana kul olmuş, şeytani yapıların sözcülüğünü yapan; Kürtçü, Türkçü bilmem ne bela adamların attığı bir iki tweete kanarak bu hayırlı çalışmayı sabote eden kişilere; kardeşlerimiz cevap vermesin. Bazı kardeşlerimizin bu hayırlı çalışmayı onların diliyle onların yönlendirmesiyle düşünmeden eleştirmesi bizi gerçekten üzdü.

Tekrardan bunu anladık ki sosyal medyada organizeli olmalı, yanlış yapan dostlarımızı uyarmalı, yanlışında ısrar eden kardeşlerimiz gerekirse sosyal medya mecrasından çekilmelidir. İyiliği emretmek, kötülüğü engellemek bunu gerektirir.

Tek ses olmalıyız ki sosyal medyada ve diğer alanlarda manipülasyon (hileli yönlendirme) yapmaya çalışan şeytani güçlerin oyununa gelmeyelim.

İslam tarihini okuyun, görürsünüz… Müslümanlar hiçbir zaman bilek gücüyle yenilmemişler ama nice kazanımlar, nice kanlar akıtılarak elde edilen imkanlar; şeytanın taraftarlarının manipülasyonlarıyla Müslümanları birbirine düşürmesi ile heder olup gitmiştir.

Bu 18 maddenin her birisini tek tek konuşup yorumlar yapmamız gerekirken şeytan ve onun taraftarlarına sözcülük eden, küresel emperyalist güçlerin beslemesi, şeytani adamların paylaşımlarının altlarına; yorumlar yapmak, paylaşımlarını paylaşmak, gerçekten bizi kahrediyor. Kardeşlerimiz nasıl böyle oyunlara geliyor? Nasıl Hakkı görmezden gelip batılın peşine düşüyor? Sosyal mecrada bu hataya nasıl düşüyorlar? Gerçekten biz kahroluyoruz; bu konuda bütün kardeşlerimizi net ve açık bir şekilde uyarıyoruz! Paylaşımlarınıza dikkat edin! Aklınıza gelen her şeyi paylaşmayın! Her önünüze gelen adamı takip etmeyin! Şeytan ve taraftarlarının sözcülüğünü eden, şeytani bir adamın nasıl takipçisi olursun? Nasıl onun gücüne güç katarsın? Hangi mantıkla onun tweetinin altına retvit yaparsın? Allah'tan korkalım! ‘Kimin karartısını çoğaltırsan onlardansın’ hadis-i şerifinin sırrınca kimin karartısını çoğalttığımıza dikkat edelim. Bu konuda bilinçli kardeşlerimizin bütün Müslümanları sosyal mecrada organize etmesini, hayırlı çalışmaları organizeli bir şekilde topluma yaymayı acil bir şekilde öneriyor ve istiyoruz.

Sonuç bildirgesindeki 10. maddede belirtildiği gibi ‘Irkçılığın savunulacak bir tarafı yoktur. Çünkü özünde İslam akidesine aykırı tatbikatında ise ümmetin maslahatına düşmandır. Ümmetin düşmanlarına hizmetkardır. Müslüman kavimleri bir arada tutan İslam’dır.’ Diyen İttihadul Ulemayı iddia edilen Türkçülükle, Kürtçülükle, Arapçılıkla, herhangi bir bölgecilikle mezhepçilikle itham etmek ancak şeytan ve taraftarlarına yakışan bir duruş ve davranıştır. İslam ümmetinin çeşitli mezheplerden ve çeşitli ülkelerden alimlerini bir araya getirmek her babayiğidin karı değildir.

Son olarak 18 maddeyi önce duyurmak sonra acilen hayata geçirmek dileğiyle…

 

Ryan Reynold

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *