76

Hamd âlemlerin Rabbine, salât ve selam da O’nun pak Rasulüne olsun.

Bekâr gençlerin çoğu bu soruyu soruyor: “Kime güvenip nasıl evleneceğiz?”

Çevredeki olumsuzluklar, haberlere yansıyan şiddet görüntüleri, boşanma haberleri, konu komşu yahut akrabalarda yaşanan aile içi kavgalar gençlerimizin evlilikten korkmasına sebep oluyor.

Peki durum gerçekten böyle mi? Evlilik gerçekten de korkulacak bir şey mi?

Kıymetli kardeşim! Senin tartıştığını gördüğün karı koca yarım saat, bilemedin birkaç saat sonra barıştı ama sana söyleme gereği duymadılar. Haberlerde gördüğün şiddet haberlerinin de çoğu karı koca arasında değil yasak ilişkiler içinde oluyor.

Kadın cinayetleri diye gözümüze sokulan olayların çoğu ya psikopat biri tarafından rastgele işlenen bir cinayettir yahut “O benim saçımın teline kıyamaz.” denilerek nikâhsız bir birliktelikle adeta her şeyini teslim ederek uğranılan cinayetlerdir.

Kadın cinayeti diye sürekli servis edilen haberlere bakarak bütün sorunun evlenmekte olduğunu sanma sen. Zaten eşi tarafından öldürülen erkeklerin sayısı neredeyse kocası tarafından öldürülen kadınlar kadardır. Ama feminizmi körüklemek için, sadece kadın ölümlerinin gündeme gelmesi gerekiyor işte. Devran böyle dönüyor.

Şu bilinmelidir ki İslam nizamı dışında huzur, mutluluk ve rahat bir nefes yoktur. Var diyenler, yaşadıkları bataklıkta hayatlarını sürdürebilmek için, öncüleri Darwin’in kendisinin bile inanmadığı evrim tezine uyup evrim geçirenlerdir. Bataklıkta yaşayabilmek için kendilerine çeşitli soyut kulplar, solungaçlar, organlar üretmiş zavallılardır.

Kişi evlenince eşi onun tüm hayatı oluverir. Erkekse evi, yuvası, eşi için çalışır kazanır. Kadınsa eşi için evini temizler, onun sevdiği yemekleri yapar, ona çeşit çeşit ikramlarda bulunur.

Dışardan bakan bir gözle, yabancı biriyle aynı evde yaşamanın tuhaflığını düşünüp evlilikten korkmayı bırak. Zira evlendiğin andan itibaren artık yabancı biriyle değil, eşinle, ailenin en büyük parçasıyla berabersin.

Ailenin, anne-babanın yanına gittiğin zaman bile özleyeceğin bir evin var artık. Hem daha dün yabancın olan şu şahsı da özlediğini hissedeceksin.

Evlilik konusunda hep olumsuz şeyler duyman normal. Zira haberlerin çoğu kadınlar tarafından yayılır ve iyi haberler, iyi olaylar kadınlar tarafından çok bir önem arz etmez. Yani sen bir ailedeki sorunları duyarsın ama çözümler senin kulağına gelmez. Sıkıntılı evlilikleri duyarsın ama birbiriyle çok iyi anlaşan aileler sorunlu ailelerin yüz katı kadar da olsa sen bunu duymazsın. Sadece büyük maddi şeylere şahit oluruz bu manada. Mesela adam karısına ev veya araba almış, kadın kocasına altınlarını vermiş gibi.

Bu devirde kime güvenip evleneceğiz? Elbette ki Allah’a… Evlenmeden önce evleneceğimiz kişiyi ve ailesini araştırıp, sonrasında duamızı edip Allah’a tevekkül edip evleneceğiz. Zaten eşler arası sorunların çoğu ev dışındaki sebeplerden kaynaklanıyor. Rabbim bekârlarımıza tez zamanda hayırlı eş, huzurlu bir yuva ve hayırlı evlatlar nasip etsin.

 

Ryan Reynold

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *