21

Türkiye Gençlik Vakfı(TÜGVA) bu yaz, 20 Haziran'da başlayıp 20 Ağustos'a kadar 6 ile 8 hafta arası süren çok hayırlı bir çalışma yaptı. 2017 yılının Haziran ayında Milli Eğitim Bakanlığı ile TÜGVA arasında eğitim ve sosyal etkinlikler yapılmasına dair iş birliği protokolü imzalanmıştı. Bu protokolü bu sene daha aktif bir şekilde TÜGVA işler hale getirdi.

Daha aktif hale getirmesine vesile olan etkenlerden birisi de çalışma yapmış olduğu şehirlerdeki İslami sivil toplum kuruluşlarının desteğini de almasıydı. Toplumda kabul görmüş, milletimize Allah rızası için hizmet eden temiz vakıfları da arkasına alarak okullarda; ortaokul çocuklarına yönelik sosyal içerikli, etkinlik yoğunluklu, Kur'an eğitimi TÜGVA tarafından verildi. Belediyelerin, valiliklerin, il milli eğitim müdürlüklerinin, il gençlik müdürlüklerinin desteklerini de alarak çok güzel bir çalışma yaptılar. Kendilerini buradan tebrik ediyoruz.

Bu çalışma aslında örneklik teşkil ediyor. Yaz Kur'an kursları o şehirdeki bütün paydaşlar ile yürütülmelidir. Paydaşlardan kastımız; öncelikle o şehrin valiliği, müftülüğü, gençlik spor müdürlüğü, o şehrin belediyesi; tüm imkanları ile yaz Kur'an kursuna giden evlatlarımıza destek vermelidir. İşte, bu koordinasyonu TÜGVA birçok şehirde profesyonel bir şekilde sağladı. Bunun neticesinde binlerce çocuk, 8 hafta boyunca Kur'an kursuna gitmekle beraber; şehrin tarihi yerlerini gördüler, gezdiler... Belediyenin imkanlarından yararlanarak sportif ve sosyal içerikli etkinlikler yaptılar. Tüm bunlar temiz yüreklerin Allah'a bağlanmasına, Allah'ın isminin okullarda yüceltilmesine vesile oldu.

Bu yönüyle yani şehirlerdeki valilikleri, belediyeleri, il gençlik müdürlüklerini ve bunların imkanlarını Kur'an kursu talebelerine sunmak gerçekten büyük bir başarıdır. Özellikle yıllardan beri İslami kişilik sahibi olan belediye başkanlarının, Müslüman halkımızın oylarıyla belediye almış partilerin; bu tür çalışmalara destek vermesi gerekirdi.

Aslında çok geç kalınmış bir çalışmadır. Biz yıllardan beri bunu söylüyoruz; yani Kur'an kursları sadece bir camide; bir imamla müezzinin imkanlarına bırakılmamalı… İl valilikleri, belediyeler, gençlik il müdürlükleri tüm imkanlarını Kur'an talebelerine sunmalıdır. Bizim bu hayalimiz kısmen de olsa, bazı illerde, TÜGVA vasıtasıyla gerçekleşti.

Bu vesile ile bütün İslami STK'lara, Allah'ın dinine hizmet etmek isteyen vatandaşlarımıza; çocuklarımıza Kur'an eğitiminin profesyonel bir şekilde verilmesini talep eden herkese, diyoruz ki: Kur'an eğitimi çok önemlidir. Bu ülkenin bütün imkanlarını Kur'an talebelerine sunmamız gerekir. Kur'an eğitimini daha cazibedar hale getirmeliyiz. Bu tür çalışmaları inşallah Diyanet; İslami sivil toplum kuruluşlarının; Türkiye Gençlik Vakfı, Peygamber Sevdalıları Vakfı gibi vakıfların imkanlarını, tecrübelerini de arkasına alarak icra eder.

Milli Eğitim Bakanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı, belediyeler, valilikler, İl gençlik müdürlükleri ortak aklı ve fikri ortaya koymalı ve her yaz Kur'an eğitimi profesyonel bir şekilde sosyal etkinliklerle doğru bir şekilde icra edilmelidir.

Bu ülkede ehli iman ortak aklı oluşturmazsa küfre hizmet eden şer güçler her türlü cürmü işlemeye devam ederler. Bakın TÜGVA üç beş İslami STK’nın desteğini alarak çok güzel bir çalışma ortaya koyabildi. Tüm yılı ve geleceğimizi de içine alacak, kapsamlı; Kur’an eğitimi merkezli bir organizasyon yapabilme duası ile…

 

Ryan Reynold

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *