image

 

Batman’da faaliyet göstermekte olan Temel Liseler eğitimde dev yatırım yapmaya hazırlanıyor.40 milyonluk proje sonucunda yapılacak okullarda 10.000’ e yakın öğrencinin eğitim-öğretim göreceği ve 1500 öğretmen ve personelinde istihdam edileceği ifade edildi.

Dershanelerin Temel Liselere dönüşümü bağlamında dönüşümünü tamamlayan Temel Liseler 5580 sayılı Özel Öğretim Kurumları Kanunu çerçevesinde Milli Eğitim Bakanlığına verdikleri taahhütlerin gereği olarak 2 yıl içerisinde fiziki şartları eğitime uygun modern binalarda hizmet vermek zorundalar. Bu kapsamda ilimizin hava alanı kavşağında bulunan ve eğitim alanına çevrilen arsada okul binalarını yapmak için valiliğe resmi başvurularını yaptıklarını belirttiler.

Şuan Batman’da bulunan Temel Liselerde yaklaşık olarak 4000 öğrencinin eğitim gördüğünü ve yaklaşık olarak 600 öğretmen ve personelin de bu kurumlarda çalıştığını belirten Temel Lise yetkilileri; bu projenin toplam maliyetinin 40 milyon lira civarında olacağını ve proje içerisinde okul binalarının yanı sıra öğrencilerin ortak faydalanacakları kütüphane, kapalı spor salonu,halı sahalar, olimpik havuz, buz pisti, çeşitli yaşam alanları, parklar, botanik bahçe, hayvanat bahçesi ve ibadethane gibi bölümler ile dev bir eğitim kenti olacağını dile getirdiler. Türkiye’de ve Batman’da bir ilk olacak bu projenin gerçekleşmesi durumunda yeni yapılacak okullarda 10.000’ e yakın öğrencinin eğitim-öğretim göreceği ve 1500 öğretmen ve personelinde istihdam edileceği ifade edildi.

Bu alana yapılacak olan okullarla Batman’ın adeta bir eğitim şehrine dönüşeceği ve Batman’ın derslik ihtiyacına dönük büyük ölçüde katkı sunulacağı belirtildi. İlhan Yıldız

 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *