image



İstanbul'da Fatih Camii'nde 150'den fazla yayıncının katılımıyla düzenlenen 41'inci Kitap ve Kültür Fuarı, yoğun ilgi görmeye devam ediyor.

Fuara katılarak okuyucularıyla buluşan yazarlar, İLKHA muhabirine verdikleri demeçte, halkın fuara katılması, kitaplar ile hemhal olması çağrısında bulundular.


"Yüzlerce çeşit kitabımızın içerisinde tek bir kitabı anlatmaya çalışıyoruz"

Uzun yıllardır fuarlara gittiğini belirten Yazar Mehmet Kasadar, "Bu fuarlarda birinci önceliğimiz bütün insanlığa öncelikle burada ki Müslüman milletine kitaplarımızı ulaştırmak. Vatandaşlarımızın kitaplara nasıl değer vermesini sağlamaktır. Yüzlerce çeşit kitabın içerisinde tek bir kitabı anlatmaya çalışıyoruz. O da Kur'an-ı kerim'dir. Bu bakış acısıyla bakarsak bugüne kadar bütün kitap fuarlarda biz memnun kaldık ama maddi amaçla bakarsan kitapçı olmayacaksın." diye konuştu.

"Hayatın içerisinde ki her şey gelip geçici ama bilgi kalıcıdır"

Kasadar, "En değerli mesele insanı yüceltmek, yükseltmek ve ileri noktaya götürmektir. Biz bu misyon ile 35-40 senedir elimizden gelen gayreti sarf ediyoruz. Allah'ın izni ile başarılı olduğumuza inanıyoruz. Bütün kitap severlere diyoruz ki; hayatın içerisinde ki her şer gelip geçicidir sadece bilgi kalıcıdır. Buraya da muhakkak gelsinler." şeklinde konuştu.



"Gençler ve okuyucular bizim için değerli ise onların ayağına gitmeliyiz"

Kitap fuarını bir çiçeğe benzeten Şair ve Yazar Bestami Yazgan, "Dünya bir ağaç olsa çiçeği çocuklar olurdu. Bilgi bir ağaç olsa çiçeği kitaplar olurdu. Fatih kitap fuarı ne güzel. İki güzel çiçeği bir araya gelmiş, Kitaplar ve çocuklar. Ne mutlu bana böyle bir güzelliğe ortak oluyorum. Hayata şöyle bakmak gerekiyor; Şikâyet etme şükür et. Şikâyet etme çözüm yolusun. Evet, 'gençler okumuyor' diyorlar. Ben buna tam katılmıyorum. O zaman gençlere bir etkinlik sunacağız. Örneğin bu günlerde seçim var. İktidar da muhalefet de hep halkın ayağına gidiyor. Niye değerli olanın ayağına gidilir. Gençler ve okuyucular bizim için değerli ise onların ayağına gitmeli. Her ilde, her ilçede kitap fuarları düzenlemeliyiz. Bu kitap fuarı da böyle bir fuar. Türkiye Diyanet Vakfı'na teşekkür ediyorum." dedi.

Yazgan, "Her insan bir hayat yaşar ama her kitapta yeni bir hayatın birikimine sahip olabiliriz. Vücudumuzun nasıl ki gıdaya ihtiyacı var ise aklımızın bilgiye, kalbimizin de sevgiye ihtiyacı var. Yemek servisi tabakla, bilgi servisi kitapla yapılır. Bilgi servisi ile aklımızı doyurmak orucu bozmaz." diye konuştu. (İLKHA)

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *