image


Bereket, hidayet, mağfiret, hayır ve rahmet ayı olan Ramazan'a sayılı günler kaldı.

10 Mart'ı, 11 Mart'a bağlayan gece, ilk kez sahura kalkılacak. İman edenlerin büyük bir heyecanla beklediği Ramazan ayının ilk orucu ise 11 Mart Pazartesi günü tutulacak.

"Ramazan ayı Kur'an-ı Kerimin inişinden dolayı önemini almıştır"
Ramazan'ın dinimizce Rabbimizin emiri gereği çok değerli ve mukaddes bir ay olduğunu söyleyen Yaçin, "Rabbimiz Kur'an-ı Kerimde değinerek, ramazan ayı öyle bir aydır ki bu ayda Kur'an-ı Kerim nazil olduğu için on iki ay içerisinde en değerli ay Ramazan ayıdır. Allah Ramazan ayına gereken önemi verdiğinden dolayı Müslümanlar olarak aynı önemi değeri, saygıyı ve hürmeti vermek zorundayız. Ramazan ayı Kur'an-ı Kerimin inişinden dolayı bu önemi almıştır. Kur'an-ı Kerim ay dağlar ve dünya için nazil olmamıştır. Kur'an-ı Kerimin muhatabı insanlardır. Bir insan Kur'an-ı Kerimi hamd ettiği zaman Kur'an-ı Kerimi muhatabı kendisi görüp o doğruluktan yaşadığı zaman yeryüzünün en değerli bir mahluku haline geliyor." dedi.

"Özellikle Ramazan ayına diğer aylardan farklı olarak gereken hürmet ve saygıyı vermek gerekiyor"

11 ayın sultanı olarak Ramazan nasıl değerliyse mahlûklar içerisinde de insanın Kur'an-ı Kerimin muhatabı olduğu için değerli olduğunu belirten Yaçin, "İnsan Kur'an-ı Kerimi taşımayla yaşamayla ve sarılmayla değer kazanır. Aksi takdirde insan o değerini kaybettiğinden aşağıların en aşağısı varlık haline dönebiliyor. Özellikle Ramazan ayına diğer aylardan farklı olarak gereken hürmet ve saygıyı vermek gerekiyor. Bu ayda çok Kur'an-ı Kerim okumak lazımdır. Ramazan ayında Hz. Cebrail Hz. Muhammed (Sallalahu aleyhi ve selamla) birlikte mukabele yapıyordu.  Bizlerde aynı şekilde mukabeleleri çoğaltmamız ve çok Kur'an-ı Kerimi okumamız gerekir." şeklinde konuştu.

"Kur'an-ı Kerimi çok okumaktan daha ötesinden Kur'an-ı Kerimin ne dediği anlamaya çalışmalıyız"

Yaçin, "Kur'an-ı Kerimi çok okumaktan daha ötesinden Kur'an-ı Kerimin ne dediği ve anlamaya çalışmalıyız. Mukabelelerde halkalar oluşturup Kur'an-ı Kerimi anlamaya çalışmamız etrafımızdaki insanlarla arkadaşlarımızla, komşularımızla ve aynı zamanda evimizin içerisinde de bir halka olsa gereken önemi verirsek hem kendimiz hem de aile çevre ve toplumumuz bundan büyük bir fayda görecektir." diye belirtti.

"Ramazan ayı bizim için çok önemli ve fırsatı olan bir aydır"

Ramazan ayına ne kadar riayet edilirse o kadar fırsat ve sevap kazanılacağını söyleyen Yaçin, "Fertler olarak bunları yaptığımız zaman toplumsal olarak büyük bir kenetlemeye ve huzura vesile oluyor. Bugün toplumun her tarafından sıkıntılar var. Toplum olarak yaşadığımız sıkıntıların nedeni Kur'an-ı Kerimi gereği gibi okuyup anlamadığımız ve yaşamadığımızdan dolayı bugün sıkıntılar çekiyoruz. Ramazan ayı bizim için çok önemli ve fırsatı olan bir aydır. İbadetlerimizle dualarımızla Kur'an-ı Kerimi okuyup anlamalarımızla ve siyeri okuyup anlaması açısından çok önem arz ediyor." dedi.

"Bu ayda yapılan hayırların, diğer ay ve zamanlara göre daha çok sevapları vardır"

Müslümanlar için Kur'an-ı Kerim büyük bir fırsat olduğunu belirten Yaçin, "Ramazan ayı duaların en çok makbul olduğu bir aydır. Bu ayda yapılan hayır ve sevapların kat kat diğer ve zamanlara göre daha çok sevapları vardır. İbadetlerimizde diğer aylardan farklı olarak nasıl önem veriyorsak aynı zamanda infaklarımızda da önem vermek gerekiyor. Allah'ın bize ihsan etmiş olduğunu onun yolunda infak ve harcamak gerekiyor. Harcama aynı zamanda insanı manevi yönde hastalığı ve cimriliği söndürür. İnsanı helak eden cimriliktir." diye konuştu. (İLKHA)

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *