image

Sözde ticari gemileri korumak amacıyla Avrupa'da yürütülen bir misyonun parçası olarak Kızıldeniz'de görev yapan Alman Donanması'na ait Hessen Firkateyni'nin, bir ABD insansız hava aracını "neredeyse yanlışlıkla" vuracağı belirtildi.

Alman Savunma Bakanlığı pazartesi günü bir müttefik ülkenin insansız hava aracına yönelik olayı doğruladı ancak ülkenin adını vermedi.

Almanya Savunma Bakanı Boris Pistorius, tanımlanamayan bir insansız hava aracını tespit etme çabalarının "başarısız" olmasının ardından, fırkateynin ateş açtığını söyledi ancak hedefin "vurulamadığını" doğruladı. "Daha sonra dronun bir keşif uçağı olduğu tespit edildi" dedi.

ABD Savunma Bakanlığı olayı doğrulayarak, "ateşlenen füzelerin insansız hava aracını ıskaladığını" kaydetti.

Dost-Düşman Tanımlama (IFF) Sistemi kapalı uçan MQ-9 Reaper SİHA'nın, Alman firkateyni tarafından tanımlanamadığı belirtildi.

Olayda Alman firkateyni tarafından ateşlenen 2 adet SM-2 hava savunma füzesinin hedefi vuramaması ve denize düşmesi ülkede tartışma konusu oldu.

Radar güdümlü bir füze olan SM-2'nin Reaper SİHA'yı vuramamasındaki ana nedenin, her iki füzenin de arızalı olmasından kaynaklandığı üzerinde duruluyor.

Her bir SM-2 füzesinin birim fiyatının, yaklaşık 2,5 milyon dolar olduğu üzerinde duruluyor. (İLKHA)

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *