image

Dünyanın birçok fakir ülkesinde insani yardımlarını sürdüren Avrupa Yetim Eli, bir yandan gıda, su kuyusu, nakdi, giyim yardımlarını yaparken bir yandan da sağlık alanında faaliyetler yürütüyor.
Afrika'nın Etiyopya ülkesinde, katarakt hastalığı görme yetilerini kaybetme riskini taşıyan binlerce insanı etkiliyor. Ancak, ülkedeki sağlık altyapısının yetersizliği ve ekonomik zorluklar nedeniyle birçoğu tedavi olamıyor.
İlk etapta 200 hasta ameliyat edildi
Avrupa Yetim Eli, Etiyopya'daki katarakt hastalarına ulaşmak ve onlara yardım etmek için önemli bir misyon üstlendi. Katarakt hastalık oranının yüksek olduğu Etiyopya'da yüzlerce insanın umuda bakan gözleri olan Avrupa Yetim Eli, imkansızlıktan dolayı ameliyat olamayan insanların umudu oluyor.
Jimma Üniversitesi Göz Hastalıkları Bölümü ile iş birliği yaparak, öncelikli olarak ameliyat olması gereken 200 hastayı belirledi. Ancak, ülkenin sağlık altyapısındaki kısıtlılıklar, insanların imkansızlıkları nedeniyle, bu hastaların birçoğu ameliyat olma imkanı bulamıyordu.
Azerbaycan'dan Etiyopya'ya uzanan fedakar doktorlar
Hazırladıkları projelerle ihtiyaç sahiplerine ulaşmaya çalışan Avrupa Yetim Eli, hayırseverlerin desteğiyle bu kez dev bir organizasyon yaparak 200'ün üzerinde insanın ameliyatını gerçekleştirdi.
Avrupa Yetim Eli'nin yardımıyla, bu hastaların umudu yeniden yeşerdi. Ekip, ameliyatlar için gerekli olan malzemeleri sağladı ve beraberinde Azerbaycan'da gelen doktorlarla birlikte katarakt ameliyatlarını gerçekleştirdi. (İLKHA)

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *