image

Hamidi'den 'telafi eğitimi' açıklaması

Batman Milletvekili Ataullah Hamidi, Cizre ve Silopi'den telafi eğitim için Batman'a gelen öğrencilerin 2 hafta boyunca 9 okulda eğitim göreceklerini söyledi.

Batman Milletvekili Ataullah Hamidi, Cizre ve Silopi'den telafi eğitim için Batman'a gelen öğrenciler ile ilgili yazılı açıklama yaptı.

Cizre ve Silopi ilçelerindeki sokağa çıkma yasağı ve çatışmalar sebebiyle eğitime ara verildiğinden şu ana kadar telafi eğitimi için bin 300 öğrencinin Batman’a geldiğini hatırlatan Hamidi, "Milli Eğitim Bakanlığı'nın planlaması istikametinde ilimize intikal eden 8. ve 12. Sınıf öğrencileri 2 hafta boyunca 9 okulda eğitim görecekler. Ayrıca öğrenciler, kahvaltı ile birlikte iki öğün yemeğin sağlandığı nezih ve sıcak bir ortam olan aynı okulların pansiyonlarına yerleştirildiler. Öğretmen ve idarecileriyle gelen öğrencilerimiz için Batman Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından eksik kalan öğretmenler de tamamlandı." dedi.

TEOG ve üniversite sınavlarına hazırlanan misafir öğrencilerin yarıda kalmış olan eğitimlerinin bu planlamayla Batman'da tamamlanacağını dile getiren Hamidi, "Bu itibarla telafi eğitimi planlamasında başta Milli Eğitim Bakanımız olmak üzere ilgili bürokratlarımıza, Batman ve Şırnak Milli Eğitim Müdürlerine, okul idarecilerine, öğretmenlerine ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Sevgili öğrencilerimize sağlanan imkânlarla güvenli, sıcak ve nezih bir ortamda,kalan eğitimlerini en iyi şekilde telafi edeceklerine yürekten inanıyor, girecekleri sınavlarda üstün başarılar diliyorum." ifadelerini kullandı. Mehmet Emin Uraz

 

 

 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *