image

Bayram tatilinin son günlerinde, ailelerinin yanına dönen vatandaşlar, bayramın bitmesiyle birlikte otogara akın etti. Batman Şehirler Arası Otobüs Terminali, evlerine, işlerine ve okullarına geri dönmek için bekleyen vatandaşlar ile doldu. Tatilin sona ermesiyle birlikte toplu bir göç dalgası, otogarda yoğun bir kalabalığa sebep oldu.

Ailelerle Bayramlaşmanın Ardından Dönüş Yolunda Yöresel Ürünler

Vatandaşlar, aileleriyle bayramlaşmanın ardından dönüş yolunda kendileriyle birlikte yöresel ürünleri de götürdüler. Bayram ziyaretlerinde alınan yöresel lezzetler, dönüş yolunda da beraberinde taşındı. 

İş ve Okul Hayatına Dönüşle Devam Ediyor

Tatilin sona ermesiyle birlikte vatandaşlar, evlerinden ayrılarak iş ve okul hayatlarına geri dönmek için yollara düştüler. Otogardan kalkan otobüsler, şehirler arası yolculuk yapanların yanı sıra, işlerine ve okullarına geri dönenleri de taşıdı. Bayram coşkusunun sona ermesiyle birlikte günlük hayatın akışı, tekrar normale dönmeye başladı.

Yolculukta Yoğun Trafik Yaşandı

Bayramın son günlerinde yaşanan yoğunluk, yolculuk sırasında da hissedildi. Otogarlar ve karayolları, tatil dönüşü ve işe dönüş trafiği nedeniyle yoğun kalabalıkla karşılaştı. Ancak, vatandaşlar, bu yoğunluğa rağmen sevdikleriyle geçirdikleri bayram tatilinden ve beraberinde getirdikleri anılarla yola çıktılar.

“Bayramımızı Geçirdik İşe Geri Dönüyoruz”

Bayramı ailesi ile geçirmek için gelen Yüksel Öner, “Kurtalan’dan geliyorum. Gaziantep’ten bayram için gelmiştim. Bayramımızı geçirdik hayırlısıyla, şimdi tekrar işimize dönüyoruz. Bayramda ailemizi ziyaret ettik. Eş, akraba ve dostlarımızı gördük. Güzel bir bayram geçti. Kazasız belasız. Şimdi tekrar işimize geri dönüyoruz.” ifadelerini kullandı.

“Bayramı ailem ile birlikte geçirmek istedim”

İstanbul’a geri dönmek için bekleyen Fatih Gezici, “İstanbul’dan geldim. Babamı ve akrabaları ziyareti için gelmiştim, bir iki gün kaldım İstanbul’a geri dönmek için bilet kestim. Bakalım hayırlısıyla yolculuğumuz bugün başlayacak. Bayram güzel geçti. Akrabaları ziyaret ettik. Babamın mezarını ziyaret ettik. Bundan sonra da İstanbul’a geri dönüş sağlayacağız. Batman’a sürekli gelip gidiyorum. Çünkü bütün akrabalarımız hepsi burada. İstanbul’da kumaş firmasında iplik üzerine çalışıyorum.” dedi. 
Yakınlarını yolcu eden vatandaşlar duygu dolu anlar yaşadı. MURAT ORHAN

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *