image


Şubat ayının şehadet ayı olması dolayısıyla Mustazaflar Cemiyeti ve Şehitler Kervanı Platformu, 17 Şubat Cumartesi günü saat 20.00'de merkez Yenişehir ilçesi Büyükşehir Belediyesi Sezai Karakoç Kültür ve Kongre Merkezinde Şehitler Gecesi programı düzenliyor.
Düzenlenecek olan Şehitler Gecesi programı hakkında açıklamalarda bulunan Şehitler Kervanı Platformu Başkanı Ömer Çelik, tüm Diyarbakırlıları programa davet etti.
Bu ay içerisinde birçok alim, dava adamı ve önemli şahsiyetlerin şehit edildiğini belirten Çelik, "Malumunuz olduğu üzere hem ülkemizde hem de Müslüman ülkelerde şubat ayı gelince şehadet ayı akla gelir. Şubat ayı şahadet ayı olarak belirlenmiş ve bu ayda hem ülkemizde hem de diğer İslam ülkelerinde birçok etkinlik yapılır. Gerek sempozyumlar gerek paneller gerekse de konferanslar yapılarak bu ayda şehit olmuş dava önderlerinin, dava erlerinin hayatları anlatır. Ne için şehit oldular, onları şehadete götüren serüven neydi, hangi amel onları şehadete götürdü gibi bunlar üzerinde durulur. Dolayısıyla Şehitler Kervanı Platformu olarak ülkemizde uzun yıllardan beridir şubat ayı geldiğinde birçok il ve ilçede sempozyumlar ya da konferanslar veriyoruz. Bundaki gayemiz ve amacımız şehitlerin hayatı ve davası unutulmasın. Çünkü peygamberlere bağlı olan ümmet, şehadet bilinciyle yoğrulmuşsa ve şehadet onlar için en büyük gaye olmuşsa asla o toplum zilleti görmemiş ve mahkûm olmamıştır." şeklinde konuştu.

"Şehadete olan özlem ve şehadete olan aşk kaybolduğu zaman toplumlarımız ve ülkelerimiz emperyalistler tarafından işgal ediliyor"
Çelik, "Uzun zamandan beridir ki gözlemliyoruz ümmet içerisinde birçok İslam coğrafyasında şehadete olan özlem ve şehadete olan aşk kaybolduğu zaman maalesef toplumlarımız ve ülkelerimiz emperyalistler tarafından işgal ediliyor. Hem din hem namus hem de özgürlük ortadan kalkıyor. Bugün içinde bulunduğumuz durum gibi. 2 milyara yakın İslam âlemi var. Bir milyon ya da 7 milyon kişi yahudilerin Gazze'de yaklaşık 150 gündür yaptığı zulme karşı sesimiz çıkmıyor. Bunun en büyük sebeplerinden bir tanesi Müslümanlar olarak bizlerin şehadeti arzulamayışımız, şehadet için vesileler arama işimizdir ve dünyaya bağlanmamızdır. Dünya sanki ebedi yurdumuzdur gibi öyle bir çalışma içerisindeyiz. Böyle olduğu zaman Hadis-i Şerife göre Peygamber Efendimiz 'Allah sizin kalbinizdeki cesareti ve yiğitliği çıkarır kafirlerin, müşriklerin korkusunu sizin kalbinize bırakır.' Diye buyurmaktadır. Bugün İçine düştüğümüz durum budur. 57 İslam ülkesi var, bunların liderleri var ve bunların askerleri var fakat maalesef 7 milyonluk yahudilerden ve siyonistlerden korkuyoruz. Bırakın oraya asker göndermeyi bir kilo gıda bile göndermekten korkuyoruz. Bunun sebebi şehadete olan aşkın ve iştiyakın bizde bitmesidir." ifadelerini kullandı.

Tüm Diyarbakır halkını düzenlenecek olan Şehitler Gecesi programına davet eden Çelik, "Şehitler kervanın Platformu olarak bu aşkın ve iştiyakının bitmesini istemiyoruz. Bu meyanda Şehitler Kervanı Platformu olarak 17 Şubat Cumartesi günü saat 20.00'de Sezai Karakoç Kültür Merkezi'nde şehitlik ve şehadetle ilgili bir program düzenlenecek. Tüm halkımızı bu programa katılmaya davet ediyoruz." dedi. (İLKHA)

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *