image

Batman’da 20 Kasım 2023 günü yaşanan ve 4 kişinin hayatını kaybettiği sel felaketinin yaraları sarılmaya devam ediyor.

20 Kasım günü şiddetli yağış uyarısından sonra gün içinde başlayan ve gece etkisini arttıran yağış sele dönüşmüştü. Gece saatlerinde şiddetli sağanak sele dönüştükten sonra Seyitler, Karşıyaka, Güneykent, Çamlıca, Hürriyet ve Petrolkent Mahallelerini etkisi altına almıştı. Bütün Batman’ı mateme boğan ve büyük maddi kayba yol açan sel felaketinde Seyitler Mahallesinde bir ailenin 4 ferdi sele kapılarak hayatını kaybetmişti.

Selin üzerinden 5 aydan fazla zaman geçmesine rağmen sel felaketinin izleri hala silinebilmiş değil. Selin yaşandığı mahallelerde halkın mağduriyeti sürüyor. Belediyenin çalışmalarını yetersiz bulan vatandaşlar kendi imkanları ile evlerinin etrafına duvarlar örmeye başladı. Birçok vatandaş olası bir sel ve su baskınına karşı çözümü evlerinin etrafına duvar örmekte buluyor. Selde zarar gören bazı evlerin ise temizliği devam ediyor.

Sel felaketinden sonra valilik ve belediye ekiplerinin mahallelerinde çalışma başlattığını ve yaralarının sarılması için kendilerine yardımcı olduğunu söyleyen vatandaşlar, ancak yardımların yetersiz kaldığını belirterek kendilerine yönelik desteğin sürmesini istediler.  MUSTAFA KAYNAK


0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *