image

Batman İslami Sivil Toplum Kuruluşları olarak Gazze’de yaşanan zulmü duyurmak için "KALBİMDE GAZZE" temalı resim ve mektup yarışmasını düzenlediklerini belirten Eğitim Bir-Sen Batman Şube Başkanı Şehmuz Önlü, amaçlarının Gazze'de yaşanan zulmü ve insanlık dramını duyurmak, Filistinlilere yönelik dayanışmayı ve desteği artırmak ve öğrencilerin vicdanlarını ve duyarlılıklarını geliştirmek olduğunu söyledi.

Batmanlılar olarak yaşanan zulme karşı tepkilerini dile getirmek istediklerini belirten Önlü, “Gazze'de tüm dünyanın gözü önünde cereyan eden, Filistin halkına yönelik vicdanları kanatan ve insanın kendine insanlığını sorgulatan, benzeri görülmemiş alçakça katliamlara karşı tek ses, tek yürek olarak bu insafsızlığı lanetliyoruz. Dünyada çocuk nüfusunun en yoğun olduğu yerlerin başında gelen Gazze Şeridi'nin nüfusu 2,2 milyon ve bunun neredeyse yarısı 18 yaşın altında. Bu savaşta en çok çocuklar zarar gördü. Biz eğitimciler her gün okullarımızda evlatlarımıza iyiliği, merhameti, adaleti anlatırken onları vicdanlı, adil, mazlumun derdine derman olmaya gönüllü bireyler olarak yetiştirmeye çalışırken bugün kurduğumuz tüm cümleler bu zulüm karşısında boğazımıza takılıyor. Tüm dünyada tepkiler çığ gibi büyürken, Batman olarak bu zulmün karşısında sessiz kalmayarak onurlu ve izzetli duruşumuz ile tepkimizi her fırsatta göstermeye devam ediyoruz. Kadınlar ve masum çocuklar ile tedavi gören yaralılara uygulanan şiddetin tüm insanlığın vicdanını yaralamıştır.” ifadelerini kullandı.

"KALBİMDE GAZZE" temalı resim ve mektup yarışmasını düzenlediklerini söyleyen Önlü, komisyon tarafından yapılacak olan değerlendirme sonucunda tüm kategorilerde birinci olan öğrencilere 5.000 TL, ikinci olan öğrencilere 3.000 TL, üçüncü olan öğrencilere ise 2.000 TL hediye edileceğini ifade ederek tüm öğrencilerin bu yarışmaya katılımını beklediklerini ifade etti.

Yarışma Başvuru Şartları

Yarışmaya Batman'da resmi ortaokul ve lise kademesinde öğrenim gören öğrenciler katılabilir.

Başvurular 04.03.2024 tarihine kadar Batman İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı resmi Ortaokul ve Lise kademesinde öğrenim gördüğü okul müdürlüklerine yapılabilecek.

Eserlerin Değerlendirilmesi

Yarışmaya gönderilen eserler komisyon tarafından değerlendirilecek.

Değerlendirme sonucunda her kategoride dereceye giren eserler belirlenecek.

Kazananlar 05.03.2024 tarihinde açıklanacak.

MUSTAFA KAYNAK

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *