image

Adıyaman il merkezinde bulvar boyunca yerinde dönüşüm projesi kapsamında inşasına başlanan konutların depreme dayanıklı hale gelmesi için zemin etüt gerçekleştirildikten sonra, zemin sağlamlaştırılması yapılıyor.

Adıyaman il merkezinde yerinde dönüşüm projesi kapsamında yapılacak olan binlerce konutun zemin sağlamlaştırılması hakkında bilgi veren uzman Miktat Karakeçili, 27 yıldır zemin sağlamlaştırılması konusunda çalıştığını kaydetti.
Zemin etüdü hakkında bilgi veren Karakeçili, "18 metre ile 20 metre arasında değişen derinlikte yapılan kazılardan sonra sert zemine ulaşılıyor. Daha sonra hazırlanan C-35 beton o deri çukurlar içerisine boşaltılıyor. Bu şekilde sağlamlaştırılan zeminde toprağın kayması engellenerek depremin etkisi en aza indirilmeye çalışıyor. Zeminde su çıktığı zaman boru işlemi yapılıyor. 18 ile 20 metre arasında gönderilen borularla biriken su ve toprak dışarı çıkarılıyor. Bu şekilde suyun birikmesi engelleniyor. Şuan da yapılan zemin etüdü bu alanın depreme dayanıklılık durumu büyük oranda iyi durumdadır. Şuan üç aydır devam eden zemin etüdü bir ay daha devam edecektir."  ifadelerini kullandı. (İLKHA)

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *