image

Soğuk havaya rağmen bir araya gelen vatandaşlar Gazze’de yaşanan vahşete dur demek ve Gazze’de 4 aydan fazla bir süredir devam eden savaşın ateşkes yapılması için toplandı.

Gülistan Caddesinde düzenlenen programda vatandaşlar saat 13.00’te bir araya gelmeye başladılar.

Program okunan Kur’an’ı Kerim Tilavetiyle başladı. Batman İslami Sivil Toplum Kuruluşları adına açılış konuşmasını yapan Araştırmacı Yazar Kenan Çaplık, gaflet uykusunda olan dünyanın bir an önce uyanması ve Gazze için birlik olmaları gerektiğini vurguladı.

“YEMEN TEK BAŞINA BÜTÜN ŞER EKİPLERİ İLE MÜCADELE EDİYOR”

Yemen’in Gazze’ye olan desteklerinden dolayı şer ortakları Amerika, Avrupa ülkelerinin hedefi olduğunu belirten Çaplık, “Ümmetin yiğitleri olan Yemen halkının açlık içinde olmalarına rağmen Gazze’ye destek vermeleri ümmetin uyanmasına vesile olması lazım. Açlıktan yiyecek bir şey bulamayan Yemen tek başına izzetle İsrail, Amerika ve Avrupa ile savaşıyorlar.” dedi.

“ÇOCUKLAR ÖNCE AÇLIKLA SONRA BOMBALAR İLE ŞEHİT OLUYOR”

Gazze’de yaşanan ve 4 ayı geride bıraka savaşta Gazzeli çocukların önce açlık sonra ise bombalanarak şehit edildiklerini aktaran Çağlık, “Gazze’de çocuklar önce açlıktan kıvranıyor sonra ise insanlıktan nasibini almamış işgalci çetelerin attığı bombalar ile şehit oluyor. Peki insanlık nerede? Müslüman ümmet nerede? Gazze için hemen ateşkes, şimdi ateşkes.” ifadelerini kullandı.

“VAZGEÇTİĞİMİZ GÜN VİCDANIMIZIN VE GÖNLÜMÜZDEKİ KUDÜS SEVGİSİNİN ÖLDÜĞÜ GÜNDÜR”

Gazze için Acil Ateşkes yapılması için bir araya gelen İslami Sivil Toplum Kuruluşları adına basın açıklamasını okuyan Muhammed Mirza Ergin, “Bugün ve saatte, Türkiye’nin neredeyse tüm illerinde ve dünyanın birçok noktasında, İsrail vahşetinin son bulması, acil insani yardım, kalıcı ateşkes ve hükümetlere baskı kurmak için çeşitli etkinlikler yapılmaktadır. Bizler de Batman İslami Sivil Toplum Kuruluşları olarak, bıkmadan, usanmadan, yorulmadan, yılmadan, en azından yapabildiğimiz bu etkinliklerimize devam ediyoruz ve edeceğiz. Bu tür etkinliklerden vazgeçtiğimiz gün vicdanımızın ve gönlümüzdeki Kudüs sevgisinin öldüğü gündür.” dedi.

“10 BİNDEN FAZLASI ÇOCUK ŞEHİT EDİLDİ”

Yaşanan vahşete dikkat çeken Ergin, “Son bilgilere göre Filistin’de, 10 binden fazlası çocuk, 7 binden fazlası ise kadın olmak üzere toplamda 23 bini aşkın insan hayatını kaybetti. 60 binden fazla kişi yaralanırken, 8 bin kişi ise kayıp. İşgalci İsrail’in saldırıları sebebiyle ayrıca, 69 bini tamamen yıkılmış olmak üzere, 359 bin ev zarar gördü. 2 milyon sivil ise saldırlar sonucu Gazze içerisinde zorla göç ettirildi. Mesleklerini icra eden, yaşanan soykırımı haberleriyle dünyaya anlatan 112 gazeteci de siyonist işgalcilerin saldırıları sonucu hayatını kaybetti.” diye konuştu.

“İŞGALCİLER SAĞLIK ÇALIŞANLARINI VE KURUMLARINI AYIRT ETMEKSİZİN VURUYOR”

Sağlık alanında yaşanan zulme değinen Ergin, “Gazze’de insani krizin en ciddi boyutlarda yaşandığı alanlardan biri de sağlık hizmetleri. Saldırılarında hiçbir sınır gözetmeyen İsrail, 7 Ekim’den bu yana yoğun bir şekilde hastaneleri, ambulansları ve sağlık çalışanlarını hedef alıyor. Bugüne kadar 150’ye yakın sağlık merkezi ve hastanenin yanı sıra yaralıları taşıyan 100’den fazla ambulans işgalcilerin saldırısına uğradı. Bugüne kadar çok sayıda yaralı ve hasta, sağlık hizmetlerinin yetersizliği sebebiyle tedavi göremedi ve hayatlarını kaybetti.” dedi.

“GAZZE’DE 50 BİN HAMİLE KADIN BULUNUYOR”

İşgal altında bulunan Gazze’de insani krizin olduğunu vurgulayan Ergin, “Şu anda Gazze’de 50 bin hamile kadın bulunuyor. Eğer gerekli adımlar atılmazsa, 50 bin kadın, elektrik ve medikal hizmetler olmadan doğum yapmak zorunda kalabilir. Hastanelerin bombalanması, yemek ve suya ulaşımın engellenmesi hamile kadınlar için çok ciddi bir tehlike arz ediyor. Bölgedeki birçok hamile kadın anestezi yapılmadan sezaryen ameliyat olmak zorunda kalıyor. Ayrıca, bugüne kadar düşük sebebiyle çok sayıda bebek daha dünyaya gözlerini açamadan anne karnında hayatlarını kaybetti.” şeklinde konuştu.

Gazze için bir araya gelen vatandaşlar sık sık tekbirler getirerek Yaşasın Özgür Filistin Ve Kudüs, Yaşasın Hamas-İzzettin El Kassam Ve Ebu Ubeyde, Yaşasın Yemen Ve Ensarullah, Kahrolsun ABD, Kahrolsun İngiltere, kahrolsun İsrail ve de Kahrolsun Siyonist Uşakları ve İşbirlikçileri sloganları attılar. MUHARREM KAYIK

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *