image

Sel felaketi nedeniyle yürütülen çalışmalar Vali Ekrem Canalp başkanlığında gerçekleştirilen Afet Koordinasyon Toplantısı’nda masaya yatırıldı.
Toplantıya; Vali Yardımcıları Murtaza Ersöz, Mustafa Caner Culukar, Şükrü Alperen Göktaş ve Muhammed Yılmaz ile kamu kurum müdürleri katıldı.  
Toplantıda, kamu kurumlarının koordineli bir şekilde yürütmüş olduğu çalışmalar ele alınarak değerlendirildi.  Bu kapsamda; sel felaketini etkilediği yedi mahallede Batman Belediyesi, İl Özel İdaresi, Orman İşletme Müdürlüğü ve Devlet Su İşleri ekiplerince cadde ve sokakların yanı sıra işyerlerine dolan balçık ve çamurlar temizleniyor.  
Batman Belediyesi BASKİ Müdürlüğünce 4 bin 420 hanede su kanalı tahliyesi, bodrum temizlemesi, 930 hanede çamur ve balçıktan temizleme çalışması yapıldı, 19 park temizlendi, 211 bodrum ve bahçe ilaçlandı. Seyitler Mahallesi Yeşilmar önündeki menfez temizlenerek borular değiştirildi. 
Selden etkilenen 1387 haneye 8 milyon 979 bin 000 Türk Lirası nakdi yardım yapıldı.  Bu kapsamda 1666 hane ziyaret edilmiş, 617 hanenin iç ve dış temizliği Vefa Destek Grubu tarafından yapılmış ve Aile Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü uzmanları tarafından 533 kişiye sosyal ekonomik destek sağlandı. 
Ayrıca sel felaketi nedeniyle kapalı köy yolları İl Özel İdare ekipleri tarafından açılarak vatandaşların hizmetine sunuldu. 
Hasar tespit ekiplerince yapılan çalışmalar sonucunda 17 mahalle 8 binanın ağır hasarlı, 9 bina acil yıkılması gerektiği ve 190 binanın da az hasarlı olduğu tespit edildi. MUHARREM KAYIK

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *