image

Şanlıurfa'nın Haliliye ilçesinde Davut Zeki Akpınar Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri, Gazze'de yaşanan vahşete tepki göstermek amacıyla basın açıklaması gerçekleştirdi.

Basın açıklamasına Okul Müdürü Remzi Cibik, idareciler, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Düzenlenen basın açıklamasını okul öğrencilerinden Abdullah Kılıç okudu.

Kılıç yaptığı açıklamada, "Ekim 2023 tarihinden itibaren Gazze'de devam eden israil saldırılarında kadın, çocuk, yaşlı demeden binlerce insan şehit oldu. İşgalci israil okulları, hastaneleri, fırınları, elektrik trafolarını, gazetecileri ve yardım merkezlerini de bombaladı. Dünya, israil tarafından Gazze Şeridine yönelik devam eden ablukanın altında yaşayan masum sivillerin acıları görmemektedir." dedi.

"Uluslararası toplumun çabalarını artırması gerekmektedir"

Siyonist işgalcilerin Gazze'ye uyguladığı bu abluka, uzun yıllardır devam eden bir insan hakları ihlali ve insani krizin sonucunda oluşmuş olduğuna dikkat çeken Kılıç, "Gazze halkı, yıllardır temel haklarından mahrum bırakılmış ve yaşam koşulları her geçen gün daha da kötüleşmektedir. İsrail ablukası altındaki Gazze Şeridi'nde yaşayan insanlar, temel ihtiyaçlara erişimlerinin sınırlanması, elektrik ve su kesintileri gibi ciddi sorunlarla karsı karşıyadır. Ayrıca, Gazze'de ibadethaneler, hastaneler, okullar, hepsi acımasızca vurulmaktadır. Bu durum masum sivillerin hayatlarını kaybetmelerine sebep olmaktadır. Sivilleri ve sivil yerleşim yerlerini hedef almak insan hakları ihlali ve büyük bir zulümdür. Gazze Şeridindeki ablukanın sonlandırılması ve Gazze hakkının yaşam koşullarının iyileştirilmesi için uluslararası toplumun çabalarını artırması gerekmektedir. Gazze halkı, barış ve adalet isteğiyle direnişini sürdürmektedir. Uluslararası toplumu, Gazze'deki insanların temel haklarına saygı gösterilmesi ve onların daha iyi bir geleceğe sahip olmalar için gereken adımları atmaya davet ediyoruz." diye konuştu.

"Abluka uygulamaları savaş ahlakına uymamaktadır"

1967 sınırlar temelinde bağımsız ve coğrafi bütünlüğe sahip ve başkenti Doğu Kudüs olan bir Filistin Devletinin hayata geçirilmesinin gerekmekte olduğunu vurgulayan Kılıç, "Sivil yerleşimlerin hedef alınmasını doğru bulmuyoruz. Savaşın da bir ahlak vardır Ancak Siyonist rejim savaş ahlakından yoksundur. Abluka uygulamaları savaş ahlakına uymamaktadır. Abluka savaş değil katliamdır. Sivilleri cezalandırmak zayıflık alametidir. Masumlar ölmesin, daha fazla kan akmasın. Bizler Önder İmam hatip Mezunları Derneği ve İmam Hatip Camiası olarak mazlum Filistin halkının yanında olduğumuzu ilan ediyoruz. Mescidi Aksa'nın Yahudi isgalinden ve zulmünden kurtarılması için var gücümüzle çalışacağımızı burada yeniden ifade ediyoruz." diye kaydetti.

Kılıç son olarak şunları söyledi:

"Bölgede etkili tüm aktörleri, barışın tesisi için sorumluluk almaya çağırıyoruz. Biz var gücümüzle daha adil bir dünyanın mümkün olduğuna dair inancımızı her zaman söylemeye devam edeceğiz. Filistin'e ve Filistin davasının müdafi HAMAS'a selam olsun." (İLKHA)

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *