image


Değirmenci, “Doğu ve Güneydoğu’da böyle düzenli bir plan yok. Yolları kısaltan, sosyal donatı alanları uzun vadeli ihtiyacı karşılayacak bu önemli projelerin aksamaması için lütfen arazileri sürmeyin veya ekimi geciktirin” diye çağrıda bulundu. 

Değirmenci yaptığı açıklamada, “Güneybatı imarı, belediyemiz tarafından 1997 yılında planlanmış ve Batman için hayati önem arz etmesine rağmen bir türlü sonuçlandırılamadı. Ancak yeni yönetim tarafından 3 yıldır başlatılan plan bitti ve 18. madde çalışması da bir kısım sonuçlanmıştır. Geri kalan kısımların da 20 ile 25 gün arasında tamamlanması bekleniyor. İlgili kurumlardan aldığımız bilgiye göre; törenle hak sahiplerine tapular dağıtılacaktır. ‘Güneybatı bölge’ dediğimiz sebze halinden başlayıp Balpınar Kavşağı, Üniversite Kavşağı ve karayollarına kadar kapsayan bir bölgedir. Bu bölgelerden 6. bölge olan yeni stad ve yeni hastanenin yanından başlayıp Mobil’den üniversite kavşağına giden yola kadar tapu işlemleri bitmiştir.” dedi.

“DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESI ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR”

Söz konusu bölgede kırmızı kot yani zemin kodları alınması çalışmaları yılbaşından önce diş hekimliği fakültesinin ihalesi yapılmak için kırmızı kod çalışmaları devam ettiğini belirten Değirmenci, “Kırmızı kod dediğimiz yani zemin kodları geri kalan 2. ve 4. (tek pafta) bölge ve geriye kalan bölgeler inşallah 20 ile 25 gün içinde diğer bölgelerin de tapu işlemleri bitecektir. Kırmızı kod yani zemin kodları çalışması başlanacak ve ayriyeten yeni çevre yolları çalması başlatılması imara giren tarlaları ekilmemesi için hem çiftçilerimize hem de arazi sahiplerine sesleniyorum; çalışmalara engel olmaması için bu sene ekmeyelim ya da ekimi geciktirelim. Eğer biraz duyarlı olmazsak bu kadar güzel bir imar çalışması yapılmış ve bağlantı yollarının açılması o bölgelerde oturan mahalle sakinlerimizin bu yolları kullanması yerine mecburen olduğu gibi şehir trafiğini kullanmak zorunda kalacaklar ve şehir trafiği allak bullak olduğu gibi devam edecektir.” dedi.
Değirmenci, “Örneğin başlatılmış ve yeni halin orada kör kalan çevre yolun Balpınar kavşağına üniversite kavşağına ve yeni hastaneye giden yolu açılması halinde Balpınar, Yeniköy ve Zorköy bölgelerinden gelen sebzeleri ve meyveleri sebze haline şehir merkezinden hale yetişmesi ortalama 55 ile 1 saat arası zaman almaktadır. Ayrıca trafiği de allak bullak ettirmektedir. bu yolun açılması halinde Bu bir saatlik mesafeyi 4 ile 6 dakikaya düşürecektir. Sonuç olarak Balpınar Beldesi, Kardelen Mahallesi, Zorköy merkeze bağlı köyler ve kenar mahallelerde oturan mahalle sakinleri çok rahatlatacaktır.” şeklinde konuştu. MUHARREM KAYIK


0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *