image

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Fuar Merkezinde açılan ve Türkiye'nin birçok ilinden çok sayıda firmanın katıldığı 10. Gıda ve Yöresel Ürünler Fuarı'na vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Türkiye'nin birçok ilinden çok sayıda firmanın katıldığı fuarda yöresel ürünler satışa sunuldu.

Şanlıurfa'da pişmaniye imalatçısı olan Salih Aydoğdu, fuar alanında satışa sunduğu pişmaniye çeşitleri hakkında bilgi verdi.
"Şanlıurfalılar pişmaniyeyi tatlı olduğu için seviyorlar"
Pişmaniyenin yapım aşamasını anlatan Aydoğdu, "8 yıl Balıkesir'de kaldım orada bu işi öğrendim. Balıkesir'den Şanlıurfa'ya geldim ve burada da devam ettim. Şanlıurfalılar genelde yemeği ve tatlıyı seviyor Pişmaniye de tatlı olduğu için onu da çok seviyorlar. Pişmaniyenin şekeri belli bir dereceye kadar kaynatılıyor ve mermere dökülüyor. Hamurunu belli bir dereceye kadar pişirdikten sonra bir tepside ikisini harmanlayıp karıştırıyoruz. Şeker ve unu karıştırarak pişmaniye haline getiriyoruz. Hamurun pişme aşaması 12 saat sürüyor. Şekerin pişme süresi ortalama 30 dakikadır. Daha sonra ikisini bir tepside birleştirip çekiyoruz ve pişmaniye haline geliyor." dedi.

"Şanlıurfalılar için isotlu pişmaniye yaptık"

Pişmaniyenin bir çok çeşidi olduğunu ve isotlu pişmaniye yaptıklarını belirten Aydoğdu, "Birçok pişmaniye çeşidi var. Sade, kakaolu, vişneli, limonlu ve isotlu pişmaniye de var. Şanlıurfalılar için biz isotlu pişmaniyeyi de yaptık. İlk başta tatlı daha sonra acı bir tat geliyor. Güneydoğu'nun birçok yerine pişmaniye gönderiyoruz. Bizim buradaki şubelerimize özellikle ziyaretçiler geldiğinde alıp gidiyorlar. Fiyat olarak diğer tatlı çeşitlerine göre daha uygun. Pişmaniyeci olarak şunu söylemek isterim geçtiğimiz yıllara oranla satışlarımız düşük, ekonomik krizden dolayı alım gücü zayıfladı. Geçen sene ile bu seneki satış arasında çok fark var." şeklinde konuştu.(İLKHA)

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *