image

Dicle ilçesi 15 Temmuz Mahallesinde ikamet eden Ramazan Güzel, yaklaşık 4 yıl önce çocuğu İbrahim'in Serebral Palsi hastası olduğunu öğrendi. O günden bu yana bir an olsun çocuğun başından ayrılamayan baba, evladının ameliyatı için istenen parayı tedarik edemediğinden tedavi ettiremiyor.

Tıpta, insan vücudundaki kasların hareketlerini, tonusunu veya vücudun duruşunu etkileyen bir grup fiziksel engel durumu olarak tanımlanan Serebral palsi, çoğunlukla doğumdan önce olmak üzere olgunlaşmamış beynin gelişmesi sırasında meydana gelen hasardan kaynaklandığı olarak bilinen bir hastalık.

Henüz 8 yaşında olan İbrahim Güzel 4 yaşından bu yana desteksiz oturamadığı gibi ne yürüyebiliyor ne konuşabiliyor ne de ihtiyaçlarını karşılayabiliyor. İbrahim'in bu durumu karşısında üzüntüden rahatsızlanan anne ayrıca tedavi görüyor.

"Hastane, çocuğun tedavisi için 250 bin TL istiyor"

Yıllardır evladının tüm ihtiyaçlarını karşılamakla meşgul olan baba Ramazan Güzel, herhangi bir işte çalışmaya fırsat bulamadığı gibi çocuğunun tedavisi için hastane tarafından istenen 250 bin TL'yi de tedarik edemiyor. Baba Güzel, çocuğunun tedavisi için hayırseverlerden destek istiyor.

Yaşadığı mağduriyeti ve çocuğunun sağlık durumu hakkında bilgi aktaran baba Güzel, "Çocuğum oturma çağına geldiğinde 'neden oturamıyor' şikayetiyle hastaneye götürdüm. Tedavi eden nöroloji doktoru çocuğun oksijensiz kaldığını, fizik tedaviye götürmemiz gerektiğini, problemin beyinden ayaklara etki ettiğini söyledi. Doktor, 'şimdiye kadar neden fark etmediniz' diye sorduğunda hastanenin bize bilgi vermediğini söyledim. Doktor, çocuğun tedavi görmesi gerektiğini belirtti. Çıkardığı raporla hastane hakkında suç duyurusunda bulundum." dedi.

Yaklaşık, 4 senedir çocuğuyla ilgilendiğinden çalışamadığını söyleyen baba Güzel, "Tamamen çocuğa bağlanmışım. Annesinin psikolojisi bozulmuş, o da tedavi görüyor. Mamadan başka bir şey yemiyor. Altını bağlıyoruz, hiçbir ihtiyacını göremiyor. Çocuğun tedavisi için hastane 250 bin lira para istedi. Bu sadece ameliyat ücreti, fazla da gidebilir." ifadelerini kullandı.

"Uzanacak bir yardım eli çocuğumun yürümesine vesile olabilir"

Baba Güzel, "Çocuğumun bir an önce tedavi görmesini, iyileşmesini istiyorum. Ben de onunla beraber acı çekiyorum. Çocuk yürüyemiyor, bazen pencereden çocukları gördüğünde yerinde duramıyor. Bu durum içimi parçalıyor. Tekerlekli sandalye ile dışarıda onu gezdiriyorum. Eve geldiğimizde durmuyor, baş edemiyorum." şeklinde konuştu.

Hayırseverler seslenen baba Güzel, "Hayırseverlerin bana yardımcı olmasını istiyorum. Bu çocuğum için bir destek bekliyorum. Şu an çocukla ilgilenmemle beraber çalışamıyorum, annesi de yanımızda değil. İhtiyaçlarını karşılayamıyorum. Bir an dahi yanından ayrılamıyorum. Altını bağlıyor, mamasını veriyor, çevreden edindiğim borçlarla ilaçlarını karşılıyorum. Çocuğum ne konuşabiliyor ne de yürüyebiliyor. Bazen kasılıyor, felç geçirir gibi oluyor. Uzanacak bir yardım eli çocuğumun yürümesine vesile olabilir." diye belirtti.(İLKHA)

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *