image

Batman Üniversitesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencilerinin hazırlayacağı yöresel lezzetler ve sektörün önde gelen isimlerinin katılımıyla 3 Mayıs Cuma günü saat 14.00'da Batı Raman Kampüsünde

Geçen yıl ilki yapılan Batman Üniversitesi Gastronomi Festivali’nin geleneksel hale getirilip her yıl düzenlenmesi kararı alındı.

Festival kapsamında; Batman Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencileri, Anadolu'nun farklı şehirlerinden yöresel lezzetleri hazırlayarak ziyaretçilere sunacak.

Batman'da faaliyet gösteren restoran, otel ve yeme-içme işletmeleri stant açarak lezzetlerini ücretsiz olarak sunacak.

Bu sene festivalin teması "Yemeğin Şekillendiği Coğrafya" olarak belirlendi. Mezopotamya'nın zengin kültürel mirasına atıfta bulunularak Batman'ın gastronomik kimliği oluşturulmaya çalışılacak.

Doç. Dr. Bülent Aydın'ın da aralarında bulunduğu Gastronomi Festivali Organizasyon Kurulu adına yapılan açıklamada, "Batman'ı bir gastronomi şehri yapmak hedefiyle yola çıktık. Bu festival, üniversite ve sektör iş birliğinin en güzel örneklerinden biri olacak. Değerli basın mensuplarını da festivalimize bekliyoruz. Sizlerin desteğiyle sesimizi dünyaya duyurmak istiyoruz." ifadelerine yer verildi.  MURAT ORHAN

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *