image

İslam Emirliği 15 Ağustos 2021'de Afganistan yönetimine gelmesinin ardından, çalışmalarına başlayan Umut Kervanı, IHO Ebrar, Avrupa Yetim Eli ve Yetimler Vakfı, Kurban Bayramı’nda Afganistan halkını yalnız bırakmadı. Yardım kuruluşları, Avrupa'nın farklı ülkelerinde ve Türkiye'den bağışlanan kurbanları vekaletle keserek Afgan halkına ulaştırıyorlar.

 

Umut Kervanı, Avrupa Yetim Eli, IHO Ebrar ve Yetimler Vakfı ile birlikte 2023 yılı kurban organizasyonunu Afganistan'da gerçekleştirmeye devam ettiklerini belirten Afganistan Umut Kervanı Temsilcisi Nurullah Said Hashimi, kurban kesimi gerçekleştirdiklerini ve 14 vilayete kurban etlerini ulaştıracaklarını söyledi. 

 

Said Hashimi, "4 kardeş yardım kuruşu olan Umut Kervanı, Avrupa Yetim Eli, İHO EBRAR ve Yetimler Vakfı ile birlikte Afganistan'da kurban projemizi ilerlettik. 300'ün üzerinde büyükbaş kurban kesimimizi gerçekleştirdik ve 14 vilayete ulaşacak. Kesimlerimiz halen devam etmekle birlikte kurbanlarımızı ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyoruz. Bunu kuru ekmeğe muhtaç bir coğrafya olan Afganistan'da gerçekleştirmek bir nebze olsun acılarımızı hafifletiyor. 4'üncü günde de kurban kesimimiz devam edecek, hayırseverlere sizin aracılığınızla teşekkür ediyorum. İnşallah büyük bir titizlikle muhtaç ve mazlumlara kurban etlerini ulaştırmaya devam edeceğiz." dedi. (İLKHA)

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *