image

"Vesayet odaklarının somut halini, 103 amiraltarafından yapılan bildirinin ardından görmüş olduk." diyen Bülent Yüksek,emekli oldukları ve köşelerine çekildikleri zannedilen 103 amiralin yaptığıbildirinin hükümete bir gözdağı olduğuna dikkat çekti.

Yüksek, "15 Temmuz’dan sonra darbenin bittiğinizannediyorduk ama vesayetin alt yapısında halen vesayetin devam ettiğinigösteriyor. Bu bildirideki mesele, Montrö değil, buradaki mesele anayasanıntartışmaya açılmasıdır. Yayınlanan bildirinin arkasına baktığımızda anayasadeğişikliği bazı çevreleri ciddi bir şekilde rahatsız ettiği görülüyor. Bukesimler günü geldiğinde planlı bir şekilde halkın seçtiği hükümetlere gözdağıverebiliyorlar. Emekli olsalar da silahları alınsa da demek ki bunların güç aldığıodaklar var." dedi.

"BU BİLDİRİNİN HİÇBİR HAKLI TARAFI YOKTUR"

Bu bildirinin tamamıyla halka ve hükümete karşı birbaşkaldırı ve isyan olduğunu dile getiren Yakup Aslan, milletin oyları ileseçilmiş iktidara karşı darbe çağrısında bulunmanın, bu milletin içinde yetişeninsanlara ait bir özellik olmadığına dikkat çekti.

"Bu bildiriye imza atan 103 kişi derdest edilip hukukönünde hesap verilmeleri sağlanmalı." diyen Aslan, "Her ne ad altındayayınlanmış olursa olsun meşru bir hükümete ve onu seçmiş yüzde 50 artı 1'ekarşı yapılmıştır. Bu bildirinin hiçbir haklı tarafı yoktur. Demokrasilerleyönetilen ülkelerde eğer iktidardan memnun değilseniz seçimle değiştirirsiniz.Elhamdülillah yüzde 99’u Müslüman bir ülkedeyiz. İslam bütün dünyadaki ihtilalve darbeleri yok etmek için gelmiştir. Bu bölgede yetişen Said-i Nursi 27 yılboyunca hapishanelerde dolaştırılmış ama ona bu zulmü yapanlara dahi bedduaetmemiştir. Bu bildiriyi, dış güçlerin köpekliğini yapan zümrelerin işi olarakgörüyorum. Hükümet, hadlerini bildirmeli, ülkedeki savcıları göreve davetediyorum." diye konuştu.

"HİÇ KİMSE KİMSEYİ KANDIRMASIN; BUNLARIN AMACI ÜLKEYİKARIŞTIRMAK"

Askerin kendi işine bakması gerektiğini ifade eden AyhanSabas, bildiriyi yayınlayanların ülkeyi karıştırmaktan başka bir amacınınolmadığını söyledi. İLKHA

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *