image

Batman Belediyesi tarafından modernizasyon çalışması için yıkılan Tabla Başı Esnafı dertli. 100'e yakın esnaf mağduriyetlerinin giderilmesi için belediyeden bu süreçte kendilerine destek verilmesini talep etti.
TABLABAŞI 40 YILDIR AYAKTA DURMAYA ÇALIŞIYORDU
Batman'da 40 yıldan bu yana hizmet veren Tablabaşı, halk diliyle 'Sere Tabla' olarak bilinen pazar yenisi yapılmak üzere geçen hafta yıktırıldı. Karşıyaka, Hürriyet, Çay, Tepebaşı ve birçok Mahallenin geçiş noktasında olan eski pazarın yerine yenisi yapılacak. Yaklaşık olarak 100 ile 120 pazarcının bulunduğu Tablabaşı 40 yıldan bu yana ayakta durmaya çalışıyordu. Derme-çatma şekilde yıllarca kullanılan pazarın çirkin görünümü son bulacak. Yeni pazar yapılana kadar yetkililere seslenen pazarcı esnafı mağduriyetlerinin giderilmesini istiyor.
ÇOK ZOR GÜNLER GEÇİRİYORUZ
Sıkıntılı günler geçirdiklerini belirten Pazar esnafından Mehmet Aslan, “Mart ayından bu yana Covid 19 nedeniyle işlerimiz yarı yarıya düştü. Yıkım kararı ile birlikte yeni yerlerimiz yapılana kadar bu 6 aylık süreç çok zor geçecek. Kalabalık bir aileyiz, aile geçimizi zor sağlıyoruz. Bu süreçte eve ekmek götürmekte zorlanıyoruz. Yeni pazar yerinin en kısa zamanda bitirilmesini istiyoruz. Bu süreçte bize yeni işlek bir yer belirlenmesi lazım. Esnaf evimize ekmek götürmek istiyoruz" dedi.
YENİ PAZAR ÇABUK BİTİRİLMELİ
Başka bir esnaf Abdullah Kaya ise mağdur durumda olduklarını belirterek,  " Yeni pazar yeri çabuk yapılsa daha iyi olur. 100 Esnaf çok mağdur durumda. Yeni pazar yerinin bir an önce bitirilmesini talep ediyoruz. Senelerdir geçimimizi bu pazarda meyve ve sebze satarak sağlıyoruz. Burada yerimiz vardı. Yeni yapılacak yerde ise yeni iş yerlerimiz kura ile belirlenecek. 6 ay içinde bitirilmesini bekliyoruz. Yeni pazar yapımı bitene kadar belediyenin bize geçici olarak gösterdiği yerde faaliyet göstermeye devam edeceğiz" diye konuştu.
BELEDİYE MADDİ DESTEK VERMELİ
Diğer bir Tablabaşı esnafı Veysi Sağlam ise şunları dile getirdi: "Bizim tek geçim kaynağımız bu Pazar. Yoksa bu yol üstündeki geçici yere gelmezdik. Burası adeta gecekondu gibi. Daha güzel geçici bir yer talep ediyor ve pazarımız teslim edilinceye kadar biz maddi olarak belediyemizden destek talep ediyoruz. Bu gecekondu gibi geçici yeri bile kendi imkânlarımızla yaptık. Umarım en kısa zamanda yeni pazar yerimiz faaliyete girer ve yeni Tablabaşı pazarında evimize ekmek götürürüz."  AHMET KÖLGE

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *