image

 

Kozluk’ta düzenlenen Kutlu Doğum etkinliğinde mevlithanlar halkı coşturdu.

Peygamber Sevdalıları Platformu üyesi İlim Der tarafından düzenlenen ‘’Eşsiz Önder Hz. Muhammed” adlı etkinliğe vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Etkinlikte sık sık tekbirler ve salâvatlar getirildi.

Servet Doyar’ın sunuculuğunu yaptığı etkinlik Molla Mahmut Aracı’nın Kuran’ı Kerim tilaveti ile başladı.  

Programda, Mevlithanlar İsmail Tufan, Ahmet  Arı ,Said Aksoy ve Musap Batı’nın okuduğu Mevlidi Şerife katılımcılar salâvatlarla iştirak etti. Mevlit esnasında vatandaşların coşku dolu dakikalar yaşadıkları gözlendi.

Kur’an’dan şefaatçi olmasını istiyorsak O’nu okumalıyız

Programa konuşmacı olarak katılan Peygamber Sevdalıları Platformu Dönem Sözcüsü M.Beşir Şimşek, Türkçe yaptığı konuşmasında, Allah’ın insanlardan kitabını okumalarını istediğini belirterek, “Eğer  Kur’an’ın bize şefaatçi olmasını istiyorsak onu okumak zorundayız. Resulallah (sav) ‘Ümmetimin fesada uğradığı zaman diliminde, kim benim bir sünnetimi ihya ederse, yüz şehit sevabı alır‘ diye buyuruyor.  Biz burada sadece öğrendiklerimizle kalmayıp onun sünnetini evlerimizde ve tüm toplumsal hayatımızda yaşamalıyız.” dedi

Etkinliğe Batman’dan katılan ilahiyatçı  Tacettin  Topaloğlu ise  programda kürtçe yaptığı konuşmada, Hz. Peygamberin hayatından kesitler aktararak, “İnsanlığın tek kurtuluş rehberi olan HZ. Muhammed‘in (sav) yolunu takip edersek, kurtuluşumuz da onunla olur.” dedi.

Özlem Ajans sanatçılarından Özcan Atsat   ve Rehber Çocuk İlahi Gurubunun seslendirdikleri  ilahi ve marşlar programa renk kattı.

Etkinlikte İsmail Doyar, Şevval Aşkın ve Hayrunnisa Doyar’ın okudukları şiiler katılımcılara duygulu anlar  yaşattı.

 

 Program, M. Beşir Şimşek‘in yaptığı duayla son buldu. Şeyhmus Toprak

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *