image

Ahşabın temiz, sağlıklı ve doğal olmasından ötürü vatandaşların ev dekorasyonu ve süs için onu tercih ettiğini belirten Seven, “ Son 5-6 yıldır Batman’da ahşam ürünlerine talep ve ilgi bayağı arttı. Evde, mutfaklarda, misafir salonlarında hep ahşam şeyler, süsler tercih edilir oldu. Özellikle yeni neslin, yeni evlilerin ahşam ürünlere, ahşap süs eşyalarına bayağı ilgi ve merakı arttı. Ev eşyası olarak da ahşap ürünler kullanmaya başladılar. Sedyeler,  köşelik takımları gibi.” Diye konuştu.

GENÇLER DAHA ÇOK AHŞAP ÜRÜNLERE İLGİ GÖSTERİYOR

Gençlerin ahşap ürünlere ilgisinin sebeplerini anlatan Seven, “ Gençler birçok konuda bilinçlendi. Artık doğal, organik, sağlıklı şeyleri tercih ediyorlar. Biz ahşabı organik olarak kütük halinde getirip sanat eserlerine dönüştürüyoruz. Onlara şekil veriyoruz. Mesela saksı yapıyoruz. Saksılarımız daha çok iş yerlerinin, lokantaların önünde, kapı önlerinde süs olarak kullanılıyor. İçine çiçek diziyorlar, çok güzel, süslü bir görüntü oluşuyor. “ dedi.

Sedir takımlarının da ilgi gören ahşap eserler arasında yer aldığını vurgulayan Seven, “Taziye evlerinin çoğunda bu ürünlerimiz var. Evler için de gürgen ağacından yapılan süsler, kapı süsleri tercih ediliyor. Diğer ahşap ürünlerimizin çoğu da gürgen ağacından yapılma. Vatandaşlar bu ağacın ürünlerini tercih ediyor. Fiyatlar da normal.” Açıklamasında bulundu.

AĞAÇ ŞEKLİNDE KİTAPLIKLARIMIZ OLUYOR

Ahşap ürünleri müşterilerin tercihine göre şekillendirdiklerini söyleyen Seven, “ Kreşlere, okullara, Kur’an Kurslarına tabure, sandalye, rahle yapıyoruz. Kitaplık yapıyoruz. Ağaç şeklinde kitaplıklarımız oluyor. Esnafa, iş yerlerine ilgi çekici, değişik sanat eserleri yapıyoruz.” Diye konuştu. AHMET KÖLGE

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *