image

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından 81 ilde başlatılan ve ülke çapında ilgi ile karşılanan "Geleceğe Nefes Ol" kampanyası kapsamında ''Milli Ağaçlandırma Günü'' olarak ilan edilen 11 Kasım 2019 pazartesi günü saat 11'i 11 geçe Türkiye geneli 11 Milyon fidan, 2023 noktada üç saat içinde toprakla buluştu.

Bu kapsamda Batman'da da Orman İşletme Müdürlüğü tarafından belirlenen 19 noktada dün saat 11'i 11 geçe başlanıp saat 14.00'a kadar toplam 46 bin fidan toprakla buluştu.

Törende açılış konuşması yapan Batman Orman İşletme Müdürü Mehmet Necat Seyhan, "Batman'da Batman Üniversitesi ile bu kapsamda toplam 300 dönümü aşkın bir alanda 8 parselden oluşan bir alanda 22 bin 500 adet fidanın dikimini gerçekleştireceğiz." ifadelerini kullandı.

"DİCLE'NİN SULARIYLA DA BURASI BİR BARAJ GÖLÜ HALİNE GELECEK"

Çok ulvi bir görevi yapmak için bir araya geldiklerini aktaran Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş, "Batman Üniversitesi Batı Raman Kampusu 7 bin dönüm. 20 bin dönüme kadar genişleme sahası var. Raman Dağlarının batı kısmında muazzam bir alandayız. Dicle Nehri'nin kenarına kadar inen bir kampusumuz var. Batı Raman Kampusu  Mezopotamya Ovasının başlangıcıdır. Biz Fırat'ın sularına dizgin vurduk. Şimdi Dicle'nin sularına dizgin vuruyoruz. Dicle'nin sularıyla da burası bir baraj gölü haline gelecek. 6 metreye yakın Batı Raman Kampusumuz bir ada haline gelecek. Burayı ağaçlandıralım istiyoruz. Yemyeşil Mezopotamya Ovasına yakışır bir şekilde Karadeniz'e benzer bir şekilde her taraf ağaç olsun istiyoruz." dedi.

"BUNDAN SONRA HER YIL 11'NCİ AYIN 11'DE BURADA BULUŞACAĞIZ"

Programda bir konuşma yapan Batman Valisi Hulusi Şahin ise şunları aktardı:"11'nci ayın 11'i saat 11'i 11 geçe toplandık. Bundan sonra her yıl 11'nci ayın 11'i saat 11'i 11 geçe 'Milli Ağaçlandırma Günü'nde ağaçlandırma alanlarında toplanacağız. Bu yıl 11 milyon önümüzdeki yılda tahminimce aynı reklamla beraber ülkemizin dağlarını ovalarını vadilerini ağaçlandıracağız. Daha yeşil bir Türkiye için emin Adımlarla gidiyoruz." şeklinde konuştu.

"DİKMEK YETMİYOR BAKMAK DİKMEKTEN DAHA ÖNEMLİDİR"

Bugün 11 milyon fidanın 150 bini Batman'da 19 ayrı lokasyonda toprakla buluştuğunu dile getiren Şahin, "Dikmek yetmiyor. Bakmak dikmekten daha önemlidir. Fidanlarımızı sahiplenelim. Tarım Bakanlığımızın sitesinden fidanlarımızı sahiplenebiliyoruz. Bir de sertifika da veriyorlar. Ayrıca 10 lira karşılığında onlayn olarak fidan da satın alabiliyoruz. Hepimiz daha yeşil bir Türkiye ve Anadolu için elimizi taşın altına koyalım. Ağaç dikelim ağaca bakalım ve ağacı koruyalım ve ağacı sevelim.  'Milli Ağaçlandırma Günü' olarak 11 Kasım'ı ilan eden Sayın Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyorum." dedi.

Fidan ekimi törenine katılım gösteren Batman Sağlık ve Çevrecilik Derneği (SAĞ-ÇEV) Başkanı Sıtkı Güneş de dikilen ağaçların bakımlarının düzenli şekilde yapılması gerektiğini açıkladı. ŞEVKİ ASLAN

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *