image

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan program, İDEV Sultangazi Temsilcisi Ahmet Ural’ın açılış konuşmasıyla devam etti.

İdeal Eğitim Vakfı’nın 2019 yılının Mart ayında kurulduğunu ve yapacağı tüm çalışmaları eğitim temeli üzerine bina ettiğini belirten Ural, bu çerçevede aile ve toplumu doğrudan ilgilendiren konularda insanları bilgilendirmek için aylık seminerler dizisi hazırladıklarını söyledi.

Ural, “İDEV, her ay yapılacak bu seminerlerin konusunu evlilik, aile kurumu, çocuk eğitimi, neslin muhafazası, sosyal medya kullanımı, ahlaki yozlaşma, uyuşturucu kullanımı ve madde bağımlılığı, bilinçli bir toplumun inşası, ideal insan olarak belirledi. Her ay bu konulardan birisini işlemeyi hedeflemektedir.” dedi.

Açılış konuşmasının ardından söz alan İTTİHADUL ULEMA Genel Başkan Yardımcısı Suat Yaşasın, evlilik hususunun, Âdem Aleyhisselam’dan günümüze kadar hiç değişmeyen tek yöntem olduğunu söyledi.

“ASIL HUSUS İNSANIN YETİŞMESİDİR”

Yaşasın, “Hazreti Âdem Aleyhisselam’dan kıyamete kadar çok değişik yöntemler gelişecek. Ancak fıtratın esası olan evlilik hususu mühim bir noktadır. Evlilik insanın sadece şehvet ihtiyacını gidermek amaçlı değildir. Bu sadece Allah’u Teâlâ’nın yönlendirmesi için teşvik edici güçlü bir unsurdur. Asıl husus insanın yetişmesidir.” dedi.

“İNSAN YETİŞTİRME HUSUSU EVLİLİK YOLUYLA OLMALIDIR”

İnsanın en temel özelliğinin zayıflığı olduğunu ve insan yaratıldıktan sonra Âdem Aleyhisselama ilk sunulan şeyin evlilik olduğunu belirten Yaşasın, “Allah’u Teala Hazreti Adem ile aile olacak bir insan yaratmıştır. Allah’u Teâlâ’nın insanı yaratmasındaki ana gaye insanın kendisidir. Allah’u Teâla yarattıklarının tümünü insana musahhar kılmıştır. Allah’u Teâla, insanı halife olarak nitelendiriyor. Halife olmasının en önemli hususu insanın zayıflığını hissederek evlenmesidir. Kendisini zayıf görüp evlilikle güç kazanmaya çalışmasıdır. Dikkat edilirse insanlar değerlendirildiğinde bekâr mı yoksa evlimi olduğu sorulur. Bu önemli bir husustur.  İmam olarak namaz kıldıracaksa evli olup olmadığı sorulur. Evlilik insanı olgunlaştırır. İnsan olmanın önemli bir unsurudur. İkinci önemli husus ise insan yetiştirme hususudur. Biyolojik olarak Allah’u Teâla, evliliği fıtratın sünneti olarak kâinata yerleştirmiştir. İnsan yetiştirme hususu da evlilik yoluyla olmalıdır. Evlilik yoluyla oluşmamış insanlar gerçek manada insan olamazlar. Bir tarafları hep eksik kalır.” diye konuştu. İLKHA

 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *