İnsanlık ve İslam tarihi boyunca İla-i Kelimetullah uğruna can veren nice dava önderi ve âlimler şehadet kervanına katılarak Peygamberlerin bile gıpta ettiği yüce makamlara yükseldiler.  

İslam’ın cihad ve şehadet emrine uyan yüzlerce âlim ve dava lideri Şubat ayında şehadete kavuştuğu için bu ay, “şehadet ayı” olarak adlandırıldı. Bu ayda zulüm, baskı ve dayatmalara boyun eğmeyerek ümmetin ve insanlığın izzet ve şereflerini korumaya çalışan nice dava önderi yiğitlerimiz, zalimlerin saldırılarının hedefi olmuş ve şehid olmuşlardır. Asrımızda da nice dava önderi ve âlimlerimiz şehadet kervanına koştular. Bugün İslam coğrafyasında ve dünya çapında İslam adına oluşan tüm kazanımlar şehid ve mücahidlerin pak ve mukaddes kanları ile sahip oldukları mücadele ruhu sayesinde olduğunu unutmayalım.

Şubat ayında şehid olan ümmetin azizlerinin bazılarını hatırlayalım:

İskilipli Atıf Hoca (4 Şubat 1926), Hasan El-Benna (12 Şubat 1949), İmad Muğniye (12 Şubat 2008), Şehid Abbas Musavi (17 Şubat 1992), Metin Yüksel (23 Şubat 1979), El Halil katliamı (25 Şubat 1994), Malcolm X (25 Şubat 1965), Hama katliamı (28 Şubat 1982), Erbilli M. Esad Efendi, Şeyh İzzeddin El-Kassam, Şeyh Ragıb Harb, Şeyh Şamil, Süleyman Akyüz, Molla Giyasettin Barlak ve Molla Zeki Atak…

"Şubat Ayı Şehadet Ayı" hakkında açıklama yapan Şehitler Kervanı Platformu Başkanı Ömer Çelik, platform olarak şubat ayında şehidlik ve şehadetin önemini anlatan etkinlikler yaptıklarını belirterek, bu tür programlara şehadet aşığı gençlerin katılım sağlamalarını istedi. Çelik açıklamasının devamında şu ifadeleri kullandı: "Bu ayda birçok etkinlikler yapılıyor. Özellikle şehadet aşığı gençler bu tür etkinliklere katılmalıdırlar. Bu etkinliklerde şehitlerin hayatı ve davasını anlatma, hem de bu dava insanları âlimler ve davetçilerin neden şehid oldukları genç nesillere anlatılarak şehadete özendiriliyor, şehadetin değeri ve kıymeti aktarılıyor."

Her yıl Şubat ayında yapılan anma programlarına pandemi nedeniyle iki yıldır ara verildi. Bu yıl bu programların yeniden yapılmasını dört gözle bekliyoruz.

Evet, İslam uğruna mücadele ve mücahede ederek serdengeçen bu azizlerimizi ve uğruna canlarını verdikleri davalarını her daim önemsemeli ve bu mücadeleyi sürdürmeliyiz.  Şehidlerin yolunu ve aziz İslam davasını başta kendi çocuklarımız olmak üzere nesillerimize anlatmalı ve gençlerimizin Peygamber efendimiz (S.A.V.) ve sahabe efendilerimizden sonra şehidlerimizi ve salih insanları örnek almalarını sağlamalıyız.

Belki de bizler bu mirasa yeterince sahip çıkmadığımızdan, İslam düşmanları İslam’a ve aziz şehidlerimize pervasız bir şekilde saldırma cesareti gösterebiliyorlar. Her yönden taarruza geçen İslam düşmanları bazen siyasetçiler, bazen de sözde sanatçılar eli ve zehirli dilleriyle saldırıyorlar. En son İskilipli Atıf Hoca’ya karşı yapılan alçakça yayınlar ve şehadet yıldönümünde Atıf Hoca’nın kabrini ziyaret etmiş diye Çorum Valisi Mustafa Çiftçi’yi hedef aldılar. Buna karşın mertçe ve korkusuzca dik duruş sergileyen ve tırsmayan Vali Çiftçi’yi kutluyorum. ALLAH (CC) onu ve ailesini hidayet üzere iki cihanda korusun. Böyle yiğit ve mert Müslüman idarecileri sahiplenmeyi ve sayılarının artmasını temenni ediyoruz.

Birde İslam’a ve aziz şehidlerimize yönelik saldırılar karşısında cesur bir şekilde tepkimizi ortaya koymasını bilmeliyiz. Meşru dairede öyle bir tepkimiz olmalı ki, bir daha hiç kimse böyle bir küstahlık ve saldırıda bulunmayı aklından bile geçirememelidir.

Kelam-ı ahir olarak: Yolumuzu aydınlatan kandillerimiz olan şehidlerimizi, mücadele ve fedakârlıklarını gençlerimize tanıtalım ve her yönüyle onları örnek alarak davalarını hakkıyla omuzlayalım. Vesselam…