211

 

24 Nisan Pazar günü Batmanımızda büyük bir organize vardı. Peygamber Sevdalıları, Yeni Otagar Yanı Mewlüd Alanı’nda kutlu doğum programları kapsamında devasa bir mewlüd etkinliği tertip ettiler. 

 

Pazar günkü, Kutlu Doğum mewlüdü tek kelimeyle muhteşemdi, muazzamdı. Bu mewlüdü kelimeler kifayet etmede nakıs kalıyor gerçekten. Tebrik ediyoruz Peygamber Sevdalıları'nı, Rabbimizden başarılarının devamını diliyoruz.

Öz yönetim ilanlarıyla zulme duçar kalan bölge insanımıza ab-ı hayat oldular. Öz yönetim ilan edip çukur siyasetini halka dayatanlar şehirlerin yakılıp yıkılmasına, mazlum ve zulme maruz kalan bölge insanımızın göç edip muhacir olmasına sebebiyet verirken, Peygamber Sevdalıları ise insanlarımıza manevi bir iklim yaşattı. 

Kurtuluşun, çözümün, sahil-i selamete çıkmanın adresini arayanlar ve bu noktada arayış içerisinde olanlar, Peygamber Sevdalıları’na başvurmalıdırlar ve Peygamber Sevdalıları’nın, yaşanılan güncel sorunlara karşı sunmuş olduğu 14 maddelik manifesto niteliği taşıyan açıklamalarına bakmalıdırlar. 

Peygamber Sevdalıları’nın bu sene seçmiş olduğu ‘Vahdet ve Kardeşlik’  teması da çok manidardı. Zira hem bölgemizde hem de Ortadoğu’da müslümanların en fazla ihtiyaç duyduğu iki husustu Vahdet ve Kardeşlik... 

Pazar günkü devasa mewlüd etkinliğinde de bu iki hususa önemle temas edildi. Vahdet olmadan kardeşlik, kardeşlik tesis edilmeden vahdete ulaşılamayacağı dile getirildi. 

Dolaysıyla, içinde bulunduğumuz zor şartları hesap ederek Müslümanların hep birlikte Vahdet ve Kardeşlik demesi ve bu hususların gereğini de mutlak manada noksansız yerine getirmeleri gerekiyor. 

 

Ümmet paramparça ve dağınık bir halde… İslam düşmanları Müslümanların bu dağınıklıklığını fırsata çevirerek şeytani plan ve desiseler peşindedirler. İslam düşmanlarının bu şeytani planlarının akim bırakılabilmesi için ‘Vahdet ve Kardeşlik’te buluşulması lazımdır biran evvel. 

İşte Peygamber Sevdalıları bu hayırlı işin başlangıcını yapmıştır. Hiçbir siyasi hedef ve çıkar gözetmeksizin onbinlerce insanı bir araya toplayarak, bölge müslümanları başta olmak üzere tüm müslümanlara, “Gelin ‘Vahdet ve Kardeşlik’te buluşalım” demiştir. 

Gelin Vahdet ve Kardeşlik Rehberi Hz. Muhammed (sav)’i tek lider ve tek önder kabul edelim demiştir, biz müslümanlara bıraktığı emanetlere sahip çıkalım demiştir. Gelin biz müslümanlar olarak küfre karşı hep birlikte hareket edelim, ihtilafa düştüğümüz noktaları değil ittifak ettiğimiz ortak değerlerimizi gündemimize alalım demiştir.

 

Peygamber Sevdalıları, müslümanların birlik ve beraberliği için, sorunların İslami açıdan mutlak çözümü için kutlu doğum mewlüdü vesilesiyle düşüncelerini kamuoyuyla paylaşmıştır. 

 

Ve şöyle bir sonuç ortaya çıkmıştır: uzun bir zamandır teşhis edilmiş olan sorunun çözüm reçetesi belli olmuştur. Artık çözüm adresi bellidir, özelde Batman’da, biraz daha özelde bölgede ve genel manada da Türkiye’de Peygamber Sevdalıları siyasi olarak başta olmak üzere birçok hususta artık çözüm için başvurulacak adrestir. 

 

Anlaşılmıştır ki, Peygamber Sevdalıları’nın hesabının yapılmadığı bir projenin başarılı olma şansı kalmamıştır. Bu noktada yükü ağır olan Peygamber Sevdalıları’nın omuzuna çok daha ağır bir yük binmiş, sorumlulukları artmıştır. İnanıyoruz ki, Peygamber Sevdalıları, bu ağır yükün de üstesinden gelecek, üzerine düşen temsiliyeti hakkıyla ve layıkıyla yerine getirecektir.

Ryan Reynold

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *