211

 

Batman Rehber Gazetemiz, bundan tam iki yıl önce 23 Ekim 2013 tarihinde “Doğrular Rehber’le Dile Getirilecek” sloganıyla yayın hayatına adım atmıştı. Zorluğuyla, sıkıntısıyla tam iki yıl geride kaldı. Bu süreçte bizleri yalnız bırakmayan, maddi ve manevi destek veren, haber ve yazı gönderen ve gazetemize abone olarak katkı sunan bütün herkese teşekkür etmeyi bir borç biliriz.

İlk sayımızda şunları dile getirerek yayın hayatına başlamıştık;

“Dürüstlüğü şiar edinerek yayın hayatına başlayan Batman Rehber Gazetesi, inşallah adil ve ilkeli bir yayın politikası izleyecek, yanlış kimden gelirse gelsin çekinmeden dile getirecek ve daima doğruları ve hakikatleri haykıran bir gazete olacaktır.

Irk, dil, din farkı gözetmeden bütün insanları hakka ve hakikate, adalete ve merhamete, ahlaka ve iffete, saygıya ve sevgiye, barışa ve esenliğe, kurtuluşa ve iyiliğe, güzele ve görgüye, itaate ve ibadete çağıran bir mektep olacaktır.

Doğruluğu mesken halkın sesi olmayı hedef edinen, güzel ahlakı yaygınlaştırmayı amaçlayan, ilahi çizgiden ayrılmayan, toplumu oluşturan bireylerin insani ve İslami görev ve sorumluluklarını hatırlatan bir muallim olacaktır.

Güçlüden yana değil haklıdan yana olacak, mağrurların tarafını değil mağdur edilmiş mazlumların tarafını tutacak, sorunların çözümü karşısında mazeret değil daima marifet üretecek ve inşallah hakkın yolunu gözeterek halkın sesi ve temsilcisi olacaktır.”

Aradan geçen iki yıl süresince, ilkelerimize bağlı kalarak yayın hayatına başladığımızda söylediklerimizin hepsini eksiksiz yapmaya çalıştık. Hiçbir zaman yanlışa göz kapamadık. Yanlış kimden gelirse gelsin dile getirmekten çekinmedik; yazdık, eleştirdik.

Hakkı savunan ve hakikatleri haykıran bir gazete olduk. Doğruları tüm çıplaklığıyla gündeme getirdiğimiz için kimileri rahatsız oldu yayın politikamızdan. Ancak vereceğimiz bedelleri de göze alarak, dürüst yayın politikamızdan hiçbir zaman taviz vermedik; hakkı ve hakikatleri haykırmaya devam ettik.

Batmanımızın ve kıymetli halkımızın sorunlarına özel ilgi gösterdik. Aziz halkımızın en güzeline layık olduğunu ve elinde imkân olan yerel yöneticilerin bu hakkı halkımızın menfaatleri doğrultusunda kullanmaları gerektiği sürekli ifade ettik.

Belediyelerde yaşanan sıkıntılara sarf-ı nazar etmedik. Belediyelerin partizanlık yeri olmadığını, hizmet yerleri olduğunu söyledik. ‘Düşüncesi ne olursa olsun hizmet herkesin hakkıdır’ düsturunun, belediye yönetimini elinde bulunduranlar tarafından şiar edinilmesi gerektiğine vurgu yaptık.

Çocuklarımızın geleceği açısından büyük önem arz eden eğitime ve okullardaki sıkıntılara özel ilgi gösterdik. Öğrenci kardeşlerimizin daha rahat ve daha elverişli şartlarda eğitim görebilmeleri adına yetkililerin dikkatini çekecek haberler ve makaleler yayımladık.

Hastanelerdeki olumsuzlukların ve hasta ile hasta yakınlarının sıkıntılarının giderilmesi için muhtelif zamanlarda, sağlık sektöründe söz sahibi olan isimlerle röportajlar gerçekleştirdik. Hastaların ve hasta yakınlarının merak ettiklerini sorduk.

Zararlı alışkanlıkların ve madde bağımlılığının doğuracağı sorun ve sıkıntıları özel olarak masaya yatırdık. Gençlerimizin, kendilerine ve topluma zarar veren bu gibi zararlı alışkanlıklardan kurtulabilmeleri için faydalı ve eğitici araştırma raporları yayınladık.

Mübarek gün ve gecelerin öncesinde, bölgenin tanınmış âlim ve seydalarına özel ziyaretlerde bulunduk. Okuyucularımızı bilgilendirme adına, âlim ve seydalarımızın yaptığı tavsiyelere gazetemizde yer verdik.

Gazetemizin iki yıllık geçmişinde, kıymetli Batmanlı vatandaşlarımızın yararına olacak ve Allah-u Teâlâ’yı razı ve hoşnut edecek birçok proje ve çalışmaya imza attık.

Hakka bağlılığı, nefse düşkünlüğe tercih ettik; hakkın hatırını, bencilliğin çıkarından üstün tuttuk ve daima, “Mükâfatım ancak Allah’a aittir” gerçeğinin hikmetiyle hareket ettik.

Hayatlarını ve imkânlarını hakka ve hakikatlerin anlaşılmasına adamış hizmet ve marifet ehli muhterem insanlarla birlikte sürekli ittifak içerisinde faaliyetler yürüttük.

İmkânlarımızı, toplumun ıslahı ve sorunlarının çözümü için seferber ettik; insanların içinde bulunduğu zaaflardan ve mutsuzluk girdabından kurtulmaları için çalışmalar yaptık.

Duçar kaldığımız problemler karşısında mazeret değil, daima marifet ürettik; sorun yaratmaya değil, sorun çözmeye yönelik hür bir anlayışı takip ettik...

 

İki yıllık geçmişimizde olduğu gibi; adil, ilkeli, dürüst ve kucaklayıcı bir yayın politikası izlemeye ve ‘doğruları haykıran ve yol gösteren bir REHBER’ olmaya devam edeceğiz biiznillah.

Ryan Reynold

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *