211

 

Şehit Aytaç Baran, gül yüzlü güzel insan… Ömrünü İslam davası uğruna harcayan can… İhlas ve takvasıyla çevresindekilere örnek olan, cesaret ve çalışkanlığıyla dava arkadaşlarına öncü olan, sesi ve duruşuyla mazlumlara umut olan Müslüman!Şehadetin kutlu olsun ey nazik cıwan!

Aytacım, baştacım! Sen ki, karıncayı bile incitmezdin, kimseyi kırmazdın. Fakirlerle birlikte olur, yetimlere yardım ederdin. İnsanlara hakkı anlatır, gençlere Kur’an öğretirdin. Herkes ile iyi geçinirdin. Seni tanıyanlar senden memnundular, senden razıydılar; senin dürüstlüğüne, güvenirliliğine, yardımseverliğine, güzel ahlakına şahittiler.

Nasıl kıydılar ki sana Aytacım! Seni katlederek neyi amaçladılar caniler! Kürdistan’da kaos ortamı yaratmayı mı? Zafer sarhoşluğuna kapılarak senin gibi yüzlerce muvahhidi infaz etmeyi mi? Din-i mubin için bedel ödemekten şeref duyan İslami camiayı Kürdistan’dan tasfiye etmeyi mi?

Aytacım, nur yüzlüm! Amaçlarına ulaşamayacaklarını hesap etmeliydiler katiller ve geçmişten ders almalıydılar caniler! Bilmeliydiler ki, Hüseyni mektebin yiğitleri asla boyun eğmezdi zalimlere… Tarih buna şahittir Aytacım! Sayıca çok az olunan dönemlerde bile, Hüseyni mektebin azizleri asla boyun eğmemişti İslam düşmanlarına… İslam’ın izzeti ve mazlumların geleceği için onurluca, kahramanca mücadele etmişlerdi. Ve sonuçta, Rabbi Rahman onlara izzeti nasip etmiş, düşmanlarına da zilleti tattırmıştı.

Ey gül yüzlü şehidim, Aytacım! Tarih seni katledenleri unutmayacak asla! Seni katledenler lanetle anılacaklar daima… Sen de her daim rahmetle anılacaksın; yaptığın güzel işlerle, ömrün boyunca gösterdiğin mücadele azminle, genç nesle verdiğin İslami eğitimle, öğrettiğin Kur’an ile, Yasin gibi yetiştirdiğin nur yüzlü öğrencilerin ileyâd edileceksin.

Seni katledenler cismini ortadan kaldırdılar belki, ancak inanıyoruz ki sen hala aramızdasın, öğrencilerinin başında, İslami hizmetlerine devam etmektesin. Allah-u Teâlâ buyurmuyor mu ki; “Sakın Allah yolunda öldürülenlere ‘ölüler’ demeyin; hayır onlar diridirler. Fakat siz bunun şuurunda değilsiniz.”diye…

Evet Aytacım, baştacım! İlahi kelamın muhatabı olan takvalım! Allah yolunda mücadele ederken azgın caniler tarafından katledilen Kur’an bülbülüm! Sen bedeninle aramızda değilsin bugün! Ancak ideallerin ve öğretilerin var önümüzde… Öncü kişiliğin var genç neslin örnek aldığı… Emsalsiz yaşamın var dillerden dile dolaşan…

Ey mütebessim çehreli cıwanım! Seni haince katledenler kaybettiler. Kürdistan’dan İslam’ı silmek isteyenler kaybettiler. Uluslararası emperyalist güçlerin maşası olanlar kaybettiler. İstihbarat teşkilatlarının oyuncağı haline gelenler kaybettiler. Zalimlere yandaş olup mazlumun ahını alanlar kaybettiler.

Aytacım! İşbirlikçi hainler seni katlederek güçlerini pekiştirmek istediler, korku hegemonyalarını sürdürmek istediler, Kürdistan’da başka güce hayat hakkı tanımayacaklarını ilan etmek istediler. Ancak, Allah-u Teâlâ ve O’nun (cc) davasına kendini adayanlar onların hesaplarını ters yüz etti.

İslam’ın izzeti için canıyla bedel ödemekten çekinmeyen azizim. Şehadetin milat oldu, bir başlangıç oldu ey güler yüzlü şehidim! Müjdeler olsun ki, bugün yolundan yürümeye ahd eden gençler var, ‘yolun yolumuzdur’ diyen binler var.İslam davası için gözünü kırpmadan canını feda edecek muvahhitler var.

Bir uyanış oldu mazlumlar için şehadetin eyKur’an şehidi! Kanın rahmet oldu, yeşertti Kürdistan’ın çorak topraklarını… Mazlumlara umut oldu şehadetin ey Yusuf yüzlü yiğit… Uyumuşları uyandırdı daldıkları gaflet uykusundan… Her açıdan bereket oldu şehadetin; bir araya getirdi mümin yürekleri, silkindirdi önemsiz işlerle meşgul olanları, cesaretlendirdi zor günlerin insanlarını, zulme karşı ayağa kaldırdı tüm müslümanları ve harekete geçirdi Allah’a verdikleri sözde sadık kalan korkusuz cengâverleri…

Mübarek olsun şehadetin ey Kur’an şehidi, mübarek olsun şehadetin ey can Aytacım! Vallahi şehadet sana çook yakıştı nur yüzlü şehidim, gül yüzlü yiğidim! Gıpta ettirdin bizleri kendine aziz kardeşim! Bizden de selam söyle nur yüzlü öğrencin Yasin’e, Hasan’a, Hüseyin’e ve İslam için canını feda eden bütün şehitlere…

 

Ey Şehit Aytaç Hoca! Tarih yazsın şu sözü ki; yolun, yoludur tüm mustazafların ve davan, davasıdır tüm mazlumların…

Ryan Reynold

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *