37

Gün geçmiyor ki onlarca gayrimüslim İslam’ın nuruyla nurlanmasın. Peygamberin ahlakıyla ahlaklanmasın. Kur’an’ın kelamıyla kelamı güzelleşmesin. İslam dini öyle bir din ki tüm insanlığa inmiş bir dindir. Allah’ın iki kutsal yeri vardır ki; biri Mescidi Aksa diğeri ise Mescidi Haram (Kâbe’yi şerif) tir.

Günümüzün ve çağımızın en önemli konusu ise malumumuz Mescidi Aksa’dır. Mescidi Aksa 1947’den beri Yahudi Siyonistler tarafından işgal altında bulunuyor. Ne yazık ki bu kutsal toprakların etrafında onlarca Müslümanım diyen ülkeler olmasına rağmen, hiçbir şey yapmayan adı Müslüman ama fikriyatı münafıklık içinde bulunan despot liderlerin gözleri önünde oluşan bir işgal.

Son zamanlarda İslam’a olan yönelime bakınca yoğun bir İslam’ı araştırma arayışı içinde bulunan, İslam’ı araştıran topluluklar çoğalmaya başladı. Tabi bu bizi çok sevindiriyor ama bunun sebeplerini de bilmemiz lazım.

Bu sebeplerin en önemlisi de Gazze’de olanlara rağmen, Allah’a Hamd-ü senalar eden insanların dirayeti, sabrı ve azmi ile beraber şanlı direnişleridir. Şu an Gazze de bir avuç insanın yüreği, tüm Müslümanların yüreğinden yüzlerce, binlerce kat daha cesaretli, dirayetli, azimli ve şereflidir. O bir avuç dediğimiz insanlar tam 205 gündür kıtlıkla ve Siyonistler le mücadele ediyor.

 Çocuklar, kadınlar ve oradaki tüm insanlar bu zalimlere karşı direniyorlar. Ne yazık ki zalim İsrail, Amerika ve bazı satılmış Arap liderlerin desteğiyle Gazze’yi soykırımdan geçiriyorlar.

Bugün güya demokrasinin, eşitliğin ve adaletin beşiği olan Avrupa! Halkları; bu söylemlerin hepsinin yalan olduğunu, bu yalanların ortaya çıkmasıyla beraber halkın tepkisi, eylemler ve yürüyüşler ile yükselmeye başladı.

İslam ülkelerinde ise bu eylemler yapılamıyor; yapılan eylem ve yürüyüşlerde zalim liderler tarafından kolluk güçlerinin müdahalesiyle engellenmeye çalışılıyor. Bu destek eylemleri direnişin azmini ve cesaretini daha da güçlendirdiği gibi zalimlere karşı olan dirayetlerini de diri tutuyor.

Ne tankı ne topu ne uçağı olan bu direniş tam 205 gündür zalimlere karşı direniyor. Tabi bu direnişle beraber halkın sebat, sabır ve Allah’a Hamd-ü sena etmesi gayrimüslim tebaayı ‘’ bu kadar tanka topa rağmen bir tek insan bile direnişe laf etmemesi ve hala destek veriyor olması, bunları düşündürdüğü gibi İslam’ın nasıl bir din olduğunu ‘’ araştırılmasına yöneltiyor. Bizler biliyoruz ki her darlığın ardı ferahlık ve her sabrın sonu ise selamet olduğunu biliriz ve inanırız.

Allah’tan niyazımız ‘İt’rail in, Amerika’nın ve onların işbirlikçileri olan münafıkların sonunu gözlerimizle bize göstermesini ve ‘it’rail’in yok oluşunu bizim ellerimizle gerçekleştirmesini niyaz ediyorum…   Vesselam…

HAMZA ASLAN

Ryan Reynold

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *