94

Halkını Gazze hakkında ABD kadar kandıran başka bir ülke var mı bilmiyorum? Basını, yayını, siteleri ve yöneticileri, mevzubahis Filistin olunca iftiralardan, işgalci olunca yalanlardan vazgeçmeyen bir yapıdır. Hepsi Siyonistlerin elinde olunca böyle oluyor işte. Dünyayı kandırmanın yanı sıra insanlarını da kandırabileceklerini düşünüyorlar.

New York ve diğer eyaletlerde meydanlarda yasak olmasına rağmen protestoların yapılması ve bu işin gençlerle yürümesi, ayrı bir ümidi de beraberinde doğuruyor. Yaşlı dinazor nesil, Siyonist propagandanın zihni kontrolüne girmiş ve sorgulamayan kesimi olmuşken, genç nesil adeta Filistin’in sözcülüğünü yaparcasına sokaklardalar. Mevzu “Z Kuşağı”ysa bizdeki kuşak neden bu kadar cesur değil. Neden sorunu “Arap Sorunu” diye insanlık alanının dışına itiyorlar.

Bu konuya neden değindim diye merak edenler için söyleyeyim: ABD’li senatör Kristen Gillibrand, bir konferansta şoka uğruyor. İşgalci israil’e destek veren bu senatörün konuşmasını engelleyen, orada hazır bulunan gençlerdi. Tespitleri ve teşhisleri en az söylemleri kadar müthişti. Her biri o topluluk içinde kalkıp bağıra bağıra mesajını verdi ve duyarlılığını gösterdi. Zulüm bizdense, ben bizden değilim dercesine ABD’nin işgalciyi desteklemesine karşı çıktılar. Polisler tarafından alıkonulmaları ve dışarı çıkarılmaları onları ürkütmedi. Zira doğruları söylediler, zulmü ve zalimi eleştirdiler, cesur bir tavır ortaya koydular. Böylelikle vicdan ehli gençler olduklarını gösterdiler.

Neler mi haykırdılar? Buyrun beraber bakalım:

-Senatör Gillibrand, bu ülkenin %70’i Gazze’de ateşkes isterken New Yorkluların %53’ü israil’e artık fon veya askeri yardım göndermek istemezken New Yorkluları nasıl temsil ettiğinizi söyleyebilir misiniz?

- Geçtiğimiz seçim döneminde israil yanlısı lobilerden 336 bin dolar aldınız. Neden çıkarlarınızın yabancı hükümetler tarafından satın alınmasına izin veriyorsunuz?

-Vergi mükelleflerimizin milyarlarca dolarını çocukları öldürmek için mi yolluyorsunuz? 30 bin insan öldürüldü. (Bu arada bu söylemde bulunan protestocu bir yaşlının “Dur, dur!” diyerek engellemeye çalışması dinazor anlayışın ne kadar kör olduğunu gösteriyor.)

-Eğer bizim vergilerimizden israil’e verdiğiniz 15 milyar doları alsaydınız bu tarihi yanlışı düzeltecek paraya sahiptiniz. İnsanlara bir barış süreci olduğunu söyleyerek yalan söylüyorsunuz. Oysa ateşkesi sürekli ret eden onlar(israil). 25 yaşındaki Aoron Bushnell kendini yakarak hayatından vazgeçti. Son sözleri “Özgür Filistin” oldu ve siz de siyasi muhalefete bunu yapıyorsunuz.(Bu arada önündeki yaşlı dinazorlar elleriyle kulaklarını tıkamış vaziyetteler. Gerçekleri duymak istemiyorlar. Beklenen son gibi polis, bu protestocuyu da alıp salondan çıkarıyor.)

-Geçen hafta Gazze’de ailemden 3 kişi daha öldürüldü (Filistin asıllıymış).

-Feminist olduğunuzu iddia ediyorsunuz. Kadın hakları savunucusu olduğunuzu söylüyorsunuz. Şu anda Gazze’de basit ilaçlardan yoksun kadınlar var. Onların ölmesine izin veriyorsunuz...

-HAMAS rehineleri geri vermek istemiyor. (Senatör bu yalanı söylüyor, cevabını da şöyle alıyor.)

-Rehineleri geri vermeyi teklif ettiler, bu bir yalan.

-Her sabah uyandığımda Filistinlilerin gün be gün öldüğünü görüyorum. Bu bizim vergilerimizle finanse ediliyor. Ateşkes çağrısında bulunmanız için daha kaç Filistinli çocuğun öldürülmesi gerekiyor. Halkım yaşamayı hak ediyor. Halkım yaşamayı hak ediyor. Ellerinizde onların kanı var.

Evet gençler! Sizde birçok dinazordan daha çok iş var. Uyanışınız, direnişiniz ve mesajınız yeryüzünde gerçekler anlaşılıncaya dek yankılanmaya devam edecek.

Ryan Reynold

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *