33

Yaşadığımız zaman diliminin en dramatik meselesi Filistinli kardeşlerimizin yaşadıklarıdır. Yine İslam âleminin en gurur verici tablosu, HAMAS’ın kahramanlıkta Siyonistlere karşı destan yazmalarıdır.  Filistin topraklarında hak-batıl mücadelesi yüz yıldır devam etmektedir.  Önce İngiliz işgali sonradan Siyonist işgale karşı büyük bir mücadele ortaya konmuştur. Bu günlerde ise Filistin topraklarında Gazze’de bir destan yazılıyor. Siyonistlerin karizmasını yerle bir eden Kassam Mücahitleri, onların bu güne kadar sadece kartondan aslan olduklarını hepimize göstermiştir.

Dikkat ettiyseniz şer güçler ne zamanki Filistin davasını unutturmak istemişse ve Siyonist İsrail’i meşrulaştırma girişimleri yaptıysa bir yerlerde patlak vermiştir. Aksa tufanından önce tüm taşların oturduğunu söyleyen Siyonistler, Aksa Tufanıyla neye uğradıklarını şaşırdılar. Bir anda Filistin davası tüm dünyanın gündemine oturdu.  Ne zamanki Batı emperyalizmi ve ABD, İsrail çıkarları doğrultusunda Filistin davasını tümüyle tarihe gömme hesapları yapmışsa hiç ummadıkları bir yerden olaylar patlak vermiştir. 7 Ekim’den önce aynı hesaplar içerisine giren emperyalistler Aksa Tufanıyla neye uğradıklarına şaşırdılar ve sıfır noktasına dönmek zorunda kaldılar.   Şüphesiz ki bu sadece zahiri sebeplerle değerlendirilemez, bunda o toprakların kutsiyeti ve ilahi bir iradenin tecellisi vardır.

Filistinliler büyük bedeller veriyor, ancak Siyonistleri tarihe gömme zeminini de hazırlıyor. İşgal rejiminin Mısır, Ürdün ve Suriye’ye karşı açtığı 1967 savaşında kaybettikleri ile Gazze’de kaybettikleri askerlerin onda biri kadar değildir. Hatta 1973 Mısır savaşının kayıplarını da eklersek yine Siyonistler, Gazze’de verdiği zayiatın onda birini vermemiştir.  7 Ekim’den bu yana Siyonistler direniş karşısında büyük kayıplar vermiştir/vermektedir.  Yani HAMAS, Siyonist İsrail’in kartondan aslan maketi olduğunu tüm dünyaya göstermiştir.

Evet, direnişe karşı mücadele edemeyen Siyonistler korkakların savaşı olan “hava saldırısıyla” Gazze’de sivilleri bombalıyor. Karada bir başarı gösteremeyen katiller, hastahaneleri ve sivil yerleşimleri vurmaya yöneliyor.  Artık bu katiller tüm dünya tarafından tanınıyor. Filistin halkının mazlumiyeti ve onların haklılığı hiç bu kadar sansürsüz ve geniş çapta dünya kamuoyu tanımamıştı. Aynı şekilde hiç bu kadar sansürsüz ve geniş çapta Yahudilerin vahşilikleri dünya kamuoyu tarafından bilinmemişti.

Ve bir şey daha net olarak biliniyor. Aksa Tufanıyla birlikte Siyonist İsrail gücünün abartılıp “yenilgisiz” denildiği bir dönemde çok zayıf ve kırılgan olduğunu Kassam Mücahitleri göstermiştir.  Sadece Siyonistlerin ordusu değil, Gazze açıklarına donanma gönderen ABD, İngiltere, Fransa ve İtalya’da bu savaştan mağlup çıkmıştır. Siyonist İsrail’e eşi benzeri görülmemiş miktarda mühimmat sevkiyatı yapan bu devletlerde kartondan aslan görünümünde olan Siyonistleri başarıya ulaştırmamıştır.

Sonuç olarak; Yıllardır yalan propagandayla Siyonistlerin “yenilgisiz” olduğunu söyleyenlerin “Demir Kubbesi” gibi karizmalarıda delik deşik olmuştur. Bu direnişi gösteren Kassam Mücahitleri tüm dünya halklarının gönlünü fethetmiştir. Kartondan aslan olan Siyonist İsrail’in ne kadar zayıf olduğunu tüm dünyaya göstermişlerdir.

Ryan Reynold

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *