5

7 Ekim 2023 Filistin direnişi için bir milat oldu. Aksa Tufanı Harekâtıyla bir çığır açan mücahitler dillere destan bir operasyonla kendi topraklarına çöreklenmiş çete rejimini hezimete uğrattı. Binlerce siyonisti esir aldı ve bazılarını da etkisiz hale getirerek bir asra yakındır topraklarını işgal eden vahşilere karşı taarruza geçti.

Bu harekâtı az bir kesim eleştirse de genel olarak takdirle karşılandı. Çünkü taş atan çocuklar artık silahlı mukavemete geçmişti. Taş atanlar artık Yahudi’nin beynine füze atmaya başlamıştı. Filistin mücahidleri dünyaya cesaret yaydılar. Artık dünya genelinde tanındılar. Kassam Tugayları sözcüsü Ebu Ubeyde direnişin sembol isimlerinden oldu. Çocuklar, gençler, yaşlılar fark etmeksizin herkes ona hayran kaldı. Direniş hattından gelen haberler pür dikkat takip ediliyor. Savaşın seyri ne olur onun ilmi Rabbimizin katındadır, ama şu konuda net bir şey söyleyebiliriz. Ebu Ubeyde, Kassam Tugayları, Ebu Hamza, Kudüs Seriyyeleri tüm dünyanın gönlüne taht kurudu. Yıllar önce vücudunun yüzde 90’nı felçli olan, vücudunu hareket ettiremeyen Pir-i intifada, Aziz Şehid Şeyh Ahmed Yasin öyle bir hareket kurdu ki dillere destan. Tarihe adını altın harflerle yazdırmayı çoktan başardı.

Destan yazanlara, gücü yetmeyen katil İsrail, Gazze’ye Hiroşima’ya tonaj bakımından atılan bombaların 4-5 katından fazla bombalarla katliamlar yaptı. Tarih bu çağda böyle bir vahşete şahitlik etmemiştir. Hastaneler, okullar, camiiler ve evler tek tek bombalanıyor. Gazze’de tam bir soykırım gerçekleştiriliyor. Mazlumların çığlıkları maalesef Müslüman idarecileri bir türlü harekete geçirmedi. Yetkililerin harekete geçmesi için daha ne kadar çocuk ölmesi gerekiyor ki? Bilemiyoruz. Fakat Ebu Ubeyde; “Allah kimi layık görürse onu bize yardıma gönderir” şeklindeki ibretlik sözle yine tüm Ümmete ders verdi.

Gazze halkı kıyımdan geçiriliyor. Çocuğunu kaybeden anneler ve babalar, anne ve babalarını kaybeden çocuklar, hatta tüm ailesini kaybeden kardeşlerimiz. Ne kadar da acıdır? Tarifi çok zordur. Ama Gazzeli Müslümanların metaneti ve teslimiyeti Mücahidlerin kahramanlıklarıyla yarışır durumdadır. Yitirdiği canları görünce “Elhamdulillah” deyip benim ailem şehid kazandı demeleri bizi bizden aldı. Gazze semaları “Hasbunallah We Nimel Wekil” nidalarıyla inliyor adeta. Bu tevekkül ve metanet tüm dünyayı etkiledi. Avrupa’da Amerika’da binlerce insan Müslüman oldu. Sayı vermek çok zor ama sanırım İslam ile müşerref olan insanların sayısı şehidlerimizin sayısını geçmiş desek abatmış olmayız diye düşünüyorum. Şu anda Gazze’de şehid sayısı 23 bini geçti. Beton yığınlarının altında çıkarılamayan binlerce şehid var. Evet, şimdi bir kıyas etmek durumundayız. Bir taraftan On binlerce şehid, bir taraftan da şehid sayısını aşkın hidayete ermiş insan! Böyle aziz bir din hiç kaybeder mi? Asla kaybetmez!

Akıbet muttakilerin olacak. Biiznillah!

Ryan Reynold

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *